این روزها دغدغه بسیاری از عروس و دامادها برای شروع زندگی مشترک، خرید جهیزیه است. متاسفانه فرهنگ چشم و هم چشمی اصلیترین دلیل استرسها و نگرانیهایی است که اصلا واقعی نیستند! برخلاف تصور در سالهای اخیر به دلیل فشار اقتصادی شدید و عدم امکان خرید لوازم جهیزیه در تنوع بالا، فرهنگ بسیار خوبی در حال رشد و شکل گیری است. در این فرهنگ خرید وسایل برقی جهیزیه محدود به لوازم ضروری میشود. به این ترتیب عروس و داماد و خانوادهها به راحتی قادر هستند تا با استفاده از وام ازدواج، این لوازم را تهیه و شروع یک زندگی مشترک شیرین را رقم بزنند.
در این مقاله از بساز و بچین قصد داریم جزییاتی در خصوص نحوه خرید ضروریترین وسایل برقی جهیزیه و لیستی از لوازم کاربردی و غیر کاربردی را ارائه کنیم.
پس تا پایان همراه ما باشید.
نکات مهم خرید وسایل برقی جهیزیه
برای خرید جهیزیه باید هوشمندانه اقدام کنید. هرگونه اشتباه منجر به ازدست رفتن سرمایه و بودجه شما در تهیه جهیزیه خواهد شد. به همین دلیل جزییاتی که با نظرسنجیهای انجام شده در صفحات مجازی بساز و بچین به دست آوردهایم را با شما مرور میکنیم. این جزییات حاصل تجربیات افرادی است که در شرف خرید جهیزیه هستند یا دچار پشیمانی پس از خرید شده اند.
- برنامهریزی: اولین کاری که باید پیش از خرید جهیزیه انجام دهید، برنامه ریزی است. با یک برنامه ریزی دقیق میتوانید ضمن فراهم کردن بودجه، پرکاربردترین و مطلوبترین لوازم را تهیه کنید. یادتان باشد که هر عروس و داماد متناسب با سبک زندگی شخصیشان اقدام به خرید میکنند.
- تصویر سازی کنید: یکی از بهترین کارهایی که به شما کمک میکند تا لوازم پرکاربرد در زندگیتان را کشف کنید، تصویر سازی است. با این کار میتوانید لیستی از وسایل برقی جهیزیه تهیه کنید و با بودجه بندی اقدام به خرید نمایید.
- اولویت را به کیفیت بدهید: در خرید جهیزیه، انتخاب کیفیت بالا اهمیت بیشتری نسبت به هر چیزی دارد. با درنظر گرفتن بودجه، سعی کنید اجناس با کیفیتی را انتخاب نمایید.
- خرید مبتنی بر نیازها: فقط لوازمی را تهیه کنید که واقعاً به آنها نیاز دارید. سعی کنید لیست لوازم مورد نیازتان را یادداشت کنید و با هسرتان در خصوص آن صحبت کنید.
- مقایسه قیمت: قیمتها در فروشگاههای آنلاین ممکن است متفاوت باشد. ارزیابی قیمت در این سایتها به شما کمک میکند تا بهترین قیمت را انتخاب کنید.
پیشنهاد مطالعه: انواع نورپردازی کابینت آشپزخانه، چرا و چگونه اجرا کنیم؟
نبایدهای مهم در خرید جهیزیه
همه ما در اولین تجربه خودمان برای خرید جهیزیه اقدام میکنید. پس بسیار طبیعی است که جزییات یا زیر و بم خاصی از آن ندانیم. به این ترتیب نکات مهمی را در قابل نبایدهای خرید جهیزیه بیان میکنیم تا آگاهانه تصمیم بگیرید.
- خرید بیپایه و بیبرنامه: تحت هیچ شرایطی نباید بدون برنامهریزی مطلوب، خرید کنید. همیشه خریدهای هیجانی و بدون برنامه قبلی موجب شکست و پشیمانی میشود.
- اعتباری خرید نکنید: تلاش کنید تا دقیقا متناسب با میزان بودجه خریدتان را انجام دهید. قرض کردن یا خریدهای اعتباری دردسرهای زیادی را به همراه دارد.
- تبلیغات را فراموش کنید: تبلیغات از پایه و اساس ساخته شده است تا ذهن شما را برای خرید سمت و سو دهد. به همین دلیل باید نسبت به آن بی تفاوت باشید و تنها به دست یافته های شخصی خودتان اکتفا کنید.
- خرید لوازم غیرضروری: خرید وسایل برقی غیرضروری یا وسایل کمکی که حالتی فانتزی دارند، اصلا توصیه نمیشود. شما باید لوازمی را تهیه کنید که در طول روز و هفته به آنها احتیاج دارید. هر چیزی که در نظرتان چندان ضروری نیست کنار بگذارید.
- عجله نکنید: خرید جهیزیه نیازمند زمان و برنامهریزی دقیق است. عجله کردن و تصمیمگیری در آخرین لحظه یا استفاده از تصمیمات هیجانی منجر به شکست میشود. به همین دلیل تحت هیچ شرایطی نباید از آنها استفاده کنید.
عواقب خرید غیرضروریترین وسایل برقی جهیزیه
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید خرید لوازم خانگی برقی بدون در نظر گرفتن کاربرد آن ها میتواند عواقب ناخوش آیندی داشته باشد. براساس وجود همین عواقب توصیه میشود تا ضمن بررسی نیازهای شخصی و دونفره، اقدام به خرید وسایل برقی جهیزیه کنید.
- هزینههای مالی: یکی از اصلیترین عواقب خرید وسایل برقی غیرضروری، تحمیل هزینههای مالی خارج از برنامه است. این وسایل معمولاً هزینههایی مثل خرید، نصب، تعمیر و نگهداری به شما تحمیل میکنند. قطعا برق مصرفی آنها بالا است و موجب افزایش هزینه برق ماهانهتان خواهد شد. همین موارد موجب میشود تا ضمن مدنظر قرار دادن هزینه اولیه، از خرید لوازم غیز ضروری پرهیز کنید.
- اشغال فضای فیزیکی: خرید وسایل برقی غیر ضروری موجب میشود تا فضای خانه شما بی دلیل شلوغ شود. هرکدام از این لوازم جای خاصی را اشغال میکنند. به همین دلیل باید حتما نسبت به انتخاب لوازمی که به آن ها نیاز دارید، هوشمندانه اقدام کنید.
- اتلاف وقت: زمان تلف شده در پروسه انتخاب، تحقیق و خرید این وسایل بالا است. در واقع زمان از دست رفته نیز یکی دیگر از عواقبی است که باید به آن توجه داشته باشید. بعضی افراد زمان زیادی را در این مسیر هدر میدهند که در نهایت دچار سرخوردگی و ضرر مالی میشوند.
- تأثیر بر محیط زیست: بعضی از وسایل برقی غیرضروری مصرف انرژی بالایی دارند. همین موضوع موجب میشود که هزینه زیادی برای برق ماهانه ایجاد کنند. این مدل لوازم در شرایط خاص کمبود برق، به شدت آسیب زا هستند.
- سازماندهی نادرست: زمانی که جهیزیه بی پایه و اساسی تهیه میکنید که پر از لوازم مختلف و بدون کاربرد است، قطعا شرایط نا خوش آیندی را برای سامان دهی آن در پیش میگیرید. به این ترتیب اصلا امکان استفاده از فضای کاربردی منزل را نخواهید داشت و پیوسته در حال چینش پازل مانند لوازم هستید.
پیشنهاد مطالعه: دکوراسیون مغازه لوازم خانگی، چگونه شبیه به انباری نباشیم؟!
لیست ضروری ترین وسایل برقی برای شروع زندگی
برای شروع یک زندگی مستقل دو نفره، باید تلاش کنید تا لیستی از لوازم ضروری را با توجه به سبک و شرایط زندگی خودتان تهیه کنید. مثلا در شهرهای شلوغ با زندگی فشرده، عدم خرید ماکروویو شاید اشتباه به نظر رسد. چرا که استفاده از آن میتواند به شما در مدیریت زمان کمک کند. از سوی دیگر، برای زوجی که علاقهای به تلویزیون ندارند، خرید آن در لیست جهیزیه چندان ضروری نیست! پس سعی کنید این لیست را با توجه به ایده آل های شخصی بنویسید.
- یخچال و فریزر: برای نگهداری مواد غذایی تازه و منجمد.
- اجاق گاز یا گاز رومیزی: برای پخت و آشپزی.
- ماکروویو: برای گرم کردن و برگرداندن غذاها به سرعت.
- ماشین لباسشویی: برای شستشو و خشک کردن لباسها.
- ماشین ظرفشویی: برای شستشوی ظروف.
- تلویزیون: برای تفریح و سرگرمی یا آگاهی روزانه.
- لوازم تهویه هوا: استفاده از سرمایش یا گرمایش که رد بسیاری از خانهها بنیانا وجود دارد.
- اتو و میز اتو: برای اتو کردن لباسها.
- ماشین قهوهساز یا قوری برقی: برای تهیه نوشیدنیها ( متناسب با سبک و سلیقه شخصی انتخاب کنید).
- لامپ و چراغها: برای روشنایی منزل.
- دستگاههای پخش صوتی: برای دورهمی و سرگرمی.
برای خرید این لوازم، حتما به امکانات خانه مدنظرتان توجه داشته باشید. خرید فر، اجاق گاز و برخی از این موارد چندان ضروری نیست و در خانهای که در آن ساکن خواهید بود وجود دارد.
لیست لوازم غیرضروری برقی
به همان میزان که دانستن لیست وسایل برقی جهیزیه از نوع ضروری آن واجب است، دانستن لیست لوازم برقی غیرضروری نیز اهمیت دارد. به این ترتیب میتوانید با درک عمیق از نیازها و خواستههای شخصی خودتان تصمیم بگیرید و بهترین لوازم را تهیه کنید. لوازمی که در این لیست اشاره میشود، متناسب با سبک زندگی برخی افراد میتواند ضروری یا تجملاتی باشد.
- سرخ کن: برای سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
- میوه خشک کن: برای تهیه میوههای خشک شده به عنوان میان وعده یا ذخیره در فضایی غیر یخچال.
- قهوه جوش: برای تهیه قهوههای اسپرسو یا کاپوچینو.
- آب مرکبات گیری: برای تهیه آب مرکبات تازه و نوشیدنیهای میوهای میتوانید از آن استفاده کنید.
- بخارپز: برای پخت غذا با استفاده از بخار و رعایت رژیم غذایی گزینه بسیار مطلوبی است.
- ساندویچ ساز: برای تهیه ساندویچ و اسنک های میان وعده ای.
- ماشین ظرفشویی: برای شستشوی ظروف بدون دخالت دست و کاهش وصرف آب.
- تستر: برای تست کردن نان صبحانه.
- چرخ گوشت: برای چرخ کردن گوشت و آماده سازی برخی مواد غذایی پیش نیاز آشپزی.
- سبزی خردکن برقی: برای خرد کردن سبزیجات و آماده سازی سریع.
- چایی ساز: برای تهیه چای سریع و آسان.
- آرام پز: برای تهیه غذاهایی که نیاز به پخت صبورانه دارند (این محصول در گذشته کاربرد داشته است).
- پلوپز: برای پخت پلو و غذاهای مشابه با ته دیگ و استایل شیک گزینه مناسبی است.
- هواپز: وسیلهای کاربردی برای گریل بدون روغن.
- غذا ساز: برای تهیه مواد غذایی که نیاز به مخلوط شدن دارند.
- گوشکوب برقی: وسیله ای جایگزین گوشت کوب با قدرت مطلوب در له کردن.
کلام آخر
اگر قصد دارید برای خرید وسایل برقی جهیزیه اقدام کنید، حتما متناسب با لیستی که در این مقاله اشاره شده است عمل کنید. یادتان باشد که وسایل برقی باید کاربردی و از برند مناسبی انتخاب شوند تا بتوانید سالها از آن استفاده کنید.
منبع: Basic Housewares and New Home Essentials (thespruce.com)