اگر در شرایط سفارش کابینت آشپزخانه باشید یا تمایلی به تعویض دستگیره کابینتها داشته باشید، قطعا نیاز دارید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید. انتخاب دستگیره کابینت یکی از جزئیات مهمی است که در زمان سفارش کابینت و طراحی آشپزخانه مدنظر قرار میگیرد. انتخاب انواع دستگیره کابینت میتواند بر روش پارامترهای مختلف تاثیرگذار باشد. دستگیرهها متناسب با کارایی، تاثیر زیادی بر روی زیبایی ظاهری و سبک دکوراسیون داخلی دارا هستند. به همین دلیل میتوان گفت که انواع مختلف دستگیره کابینت براساس کارایی، نیاز و زیبایی ظاهری انتخاب میشود. بنابراین شناخت انواع دستگیره کابینت کمک میکند تا بتوانید در نهایت انتخابی هوشمندانه داشته باشید.
در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق انواع دستگیره کابینت و کارایی هرکدام بپردازیم.
پس تا پایان همراه ما بمانید تا جزییات مهمی را در این زمینه بررسی کنیم.
۱. دستگیرههای دکمهای یا دستگیره تکی
یکی از انواع دستگیره کابینت که در کابینتهای کوچک و عمودی بیشترین کاربرد را دارد، دستگیره کابینت دکمهای است. این مدل کابینت به عنوان یکی از رایجترین انواع دستگیره کابینت شناخته میشود که از گذشته برای انواع کابینت قابل استفاده بوده است. این مدل دستگیره کابینت معمولاً بهصورت یک قطعه گرد، بیضی یا چهارگوش طراحی میشود و امکان گیر دادن جای انگشت برای کشیدن و باز کردن را فراهم میکند. استفاده از این مدل دستگیره ساده است و باید محل نصب آن به شکلی یکسان و دارای هارمونی انتخاب شود. مزیت استفاده از این مدل دستگیره، طراحی ساده و مینیمالیستی آن است که به شما کمک میکند تا بتوانید برای فضاهای مدرن و مینیمال از آن استفاده کنید. تنوع در جنس و مدل این دستگیرهها بالا است ولی باید بدانید که سطح کوچک آنها باعث میشود درب کابینتهای سنگینتر، بسیار مشکل باز شود و برای باز کردن آن نیازمند فشار بالای دست باشید. گاهی به دلیل دارا بودن یک سطح مقطع محدود، ممکن است دستگیره در طول زمان لق شوند و نیاز به تعمیر داشته باشد.
۲. دستگیرههای خطی یا میلهای کابینت
در بین انواع دستگیره کابینت، دستگیرههای خطی یا میلهای بسیار پرکاربرد هستند. این نوع دستگیرهها معمولا به صورت یک میله بلند طراحی میشوند و با دارا بودن دو قسمت بست به درب کابینت بسته میشوند. استفاده از دستگیرههای خطی یا میلهای برای کابینتهای مدرن و کلاسیک گزینه مناسبی است. طراحی مدرن و شیک آنها امکان استفاده برای هر نوع کابینت را فراهم میکند. استفاده عمودی از دستگیرههای خطی برای کابینتهای عمودی و بلند ایده مناسبی است. شما میتوانید با کمک هر دو دست این مدل دستگیره را باز کنید. به این نکته توجه داشته باشید که دستگیرههای خطی معمولا فضای بیشتری اشغال میکنند و در برخی آشپزخانههای کوچک میتوانند دست و پاگیر باشند. نکته مهم دیگر، اهمیت استفاده از یک اندازه گیری دقیق برای نصب دستگیره به شکلی صاف است. شما میتوانید از این مدل دستگیره برای کابینت مدرن، کلاسیک و صنعتی استفاده کنید.
۳. دستگیرههای توکار کابینتی
یکی از دستگیرههای کاربردی بر روی کابینت، دستگیرههای توکار است. اگر طرفدار سادگی باشید و طراحی مینیمال و مدرن برایتان جذاب باشد، قطعا این مدل دستگیره به شدت برایتان جذاب است. دستگیرههای توکار گاهی بهصورت یک فرورفتگی یا شیار در داخل درب کابینت قرار میگیرند و گاهی بدون هیچگونه نشانی نصب میشوند. این مدل دستگیرهها با یک مگنت داخلی فیکس میشوند تا بتوانید با خیال آسوده از آن استفاده کنید. مزیت مهم این مدل دستگیره ایجاد سطحی یکدست و یکپارچه روی کابینت است که برای دیزاین مینیمال و مدرن بهترین گزینه است. از سوی دیگر، اگر آشپزخانه شما کوچک باشد، این مدل دستگیره ریسک گیر کردن به لباسها و لوازمتان را ندارد و بسیار بی دردسر امکان استفاده را برای تان فراهم میکند.
۴. دستگیرههای کلاسیک کابینتی
اگر شما هم اهل دیزاین کابینت باشید و برای جزییات آن ارزش زیادی قائل باشید، قطعا انتخاب دستگیره برایتان یک کر سرگرم کننده، جذاب و هیجانانگیز است. در بین انواع دستگیره کابینت، دستگیرههای کلاسیک بسیار پرطرفدار هستند. دستگیرههای کلاسیک معمولاً به صورت نیمدایره طراحی میشوند و گاهی نیز به شکل خطی باریک با طول کم دیزاین میشوند تا امکان باز کردن درب کابینت را فراهم کنند. این مدل دستگیره درب کابینت با ظاهری جذاب و کلاسیک امکان دیزاین آشپزخانه را فراهم میکنند. شما میتوانید از این مدل دستگیره برای کابینت سبکهای روستیک و نئوکلاسیک استفاده کنید. استحکام بالا و راحتی در استفاده به عنوان دو مزیت مهم این مدل دستگیره ها مدنظر قرار میگیرد. از معایب دستگیره های کلاسیک میتوان به محدودیت در استفاده برای سبکهای مدرن و مینیمال اشاره کرد. برخی مدلهای آن برای کابینتهای هوایی گزینه مناسبی نیست به همین دلیل باید به جزییات زیادی توجه کنید.
5. دستگیرههای آنتیک کابینتی
شاید جالب باشد که بدانید برخی افراد عاشق سبک آنتیک هستند. به همین دلیل برای دیزاین فضا از آن استفاده میکنند. در سبکهای کلاسیک، نئو کلاسیک یا تلفیقی میتوان از دستگیره کابینت آنتیک استفاده کرد. جذابیت این مدل دستگیره تاحدی زیاد است که بسیاری از افراد برای داشتن فضایی یونیک و لوکس از آن استفاده میکنند. این مدلها اغلب دارای طرحهای پیچیده، حکاکی شده و ساخته شده از متریال فلز هستند. معمولا هنر پتینه بر روی این دستگیرهها اعمال میشود. ایجاد حس نوستالژی و لوکس در آشپزخانه اولین چیزی است که با این مدل دستگیرهها تجربه خواهید کرد. دستگیرههای آنتیک به دلیل طراحی باکیفیت و متریالهای گران قیمت معمولا دوام بالا و زیبایی خاصب دارند. اما لازم است توجه داشته باشید که انتخاب این مدل دستگیره بسیار پر چالش است و میتواند انتخابهای نهایی شما را با چالش مواجه کند. استفاده از این مدل دستگیره برای فضاهای مدرن کاربرد چندانی ندارد. شما میتوانید از دستگیره های آنتیک در آشپزخانههای کلاسیک، وینتیج و روستیک استفاده کنید و زیبایی مطلوبی را تجربه نمایید.
چگونه بهترین دستگیره کابینت را انتخاب کنیم؟
حتما تا اینجا متوجه اهمیت انتخاب دستگیره کابینت مناسب شدهاید. بهتر است بدانید که انتخاب دستگیره مناسب نیازمند آگاهی و توجه به نکاتی است که در این بخش برایتان بررسی خواهیم کرد. نکته مهم در این خصوص، تناسب با سبک دکوراسیون داخلی است. اگر کابینتهای مدرن داشته باشید، انتخاب دستگیرههای خطی یا دستگیرههای خاص و گران قیمت گزینه مناسبتری است. گاهی نیز انتخاب دستگیره های دکمهای میتوانند انتخاب هوشمندانه ای برایتان رقم بزنند. به نکته مهم دیگری که باید توجه کنید، متریال یا جنس دستگیره است. شما باید از دستگیرههای فلزی با جنس استیل، برنج و آلومینیوم استفاده کنید که دوام بالاتری دارند. انتخاب دستگیرههای چوبی یا سرامیکی میتوانند کمتر دوام داشته باشند و هزینه تعمیر و خرید مجدد برایتان ایجاد کنند. توجه به کارایی و راحتی در استفاده نیز اهمیت دارد. مثلا اگر آشپزخانهای دارید که رفت و آمد در آن زیاد است و فضای حرکتتان محدودیت دارد، حتما از کابینتهایی با دستگیره مخفی استفاده کنید. انتخاب دستگیرههای ارگونومیک نیز ایده جذابی است تا بتوانید خیلی راحت در فضای آشپزخانه حرکت کنید. نکته بعدی در این خصوصف توجه به رنگ و پوشش روی دستگیرهها است. انتخاب دستگیرههایی با رنگهای مات برای جلوگیری از لک شدن مناسب است. شما میتوانید با خرید مدلهای براق انواع دستگیره، جلوهای لوکس و شیک ایجاد کنید. نکته مهم بعدی در این خصوص، توجه داشتن به اندازه و محل نصب دستگیره است. یادتان باشد که برای کشوهای بزرگ بهتر است از دستگیرههای خطی بلند استفاده کنید اما برای کابینتهای کوچک، انتخاب دستگیرههای دکمه ای یا کوچک بهترین گزینه خواهد بود.
انواع دستگیره کابینت از نظر متریال
جالب است بدانید که در دسته بندی انواع دستگیره کابینت، تفاوت متریال نیز مدنظر قرار میگیرد. دستگیرههای کابینت در متریالهای مختلفی تولید و عرضه میشوند. شما میتوانید براساس کاربرد، زیبایی، بودجه و پارامترهایی که برایتان اولویت دارد، بهترین متریال را برای نوع دستگیره کابینت انتخاب کنید.
۱. دستگیرههای فلزی
اگر دوام دستگیره کابینت برای شما اولویت دارد، قطعا انتخاب دستگیره فلزی بهترین گزینهای است که دراختیار دارید. دستگیرههای فلزی از متریال فلز ساخته میشوند و ساختار مستحکمی دارند. انتخاب این مدل دستگیره در سبکهای مختلف امکانپذیر است.
- دستگیره کابینت از جنس استیل ضد زنگ: انتخاب دستگیرههایی که از جنس استیل هستند، به شما تجربه خوبی از مقاومت بالا، و ظاهری شیک و مدرن میدهد. این مدل دستگیره در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند و میتوانید برای سبکهای مدرن و مینیمال از آن استفاده کنید.
- دستگیره کابینت از جنس آلومینیوم: این مدل دستگیرهها معمولا بسیار سبک هستند و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند. اتخاب این مدل دستگیره بسیار اقتصادیتر از متریال استیل است.
- دستگیره کابینت از جنس برنج :یکی از محبوبترین متریالهایی که میتوانید انتخاب کنید، برنح است. این مدل دستگیرهها دارای رنگ طلایی طبیعی هستند و مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی دارند. انتخاب این مدل دستگیره برای سبک کلاسیک ایده جذابی است.
- دستگیره کابینت از جنس مس: اگر خاص پسند باشید، انتخاب دستگیرههای مسی با رنگ مسی جذاب، ایده خوبی است. این مدل دستگیرهها برای کابینت روستیک یک گزینه جذاب و زیبا محسوب میشوند.
۲. دستگیرههای چوبی
به عنوان یک متریال محبوب و جذاب ، میتوان به دستگیرههای چوبی اشاره کرد. دستگیرههای چوبی به دلیل ظاهر طبیعی و گرم خود، انتخابی ایدهآل برای سبکهای روستیک و سنتی محسوب میشوند. شما میتوانید دستگیرههایی از جنس چوب طبیعی مثل بلوط، گردو، افرا یا کاج تهیه کنید. این مدل دستگیرهها برای طول عمر بیشتر، با استفاده از یک پوشش شیمیایی کاور میشوند تا دوام بالایی داشته باشند. استفاده از دستگیره چوبی به دلیل سازگاری با محیط زیست، یک انتخاب جذاب است. اما باید به خاطر داشته باشید که چوب متریالی آسیب پذیر در برابر رطوبت است و ریسک خرابی آن بالا است.
۳. دستگیرههای سرامیکی
این روزها زیبایی و ظرافت در طراحی داخلی به حدی اهمیت پیدا کرده است که طراحان به فکر ساخت دستگیره کابینت سرامیکی افتادهاند. این نوع دستگیرهها اغلب در سبکهای کلاسیک و وینتیج دیده میشوند و دارای طرحهای زیبای دستساز هستند. دستگیرههای سرامیکی و چینی در برابر رطوبت و حرارت مقاوم هستند و تنوع بالایی در رنگ و طرح دارند. اما لازم است بدانید که شکستنی بودن این متریال موجب کاهش طول عمر آن شده است. دستگیرههای سرامیکی معمولا با تلفیق روی فلز ارائه میشوند تا بتوان طول عمر بالاتری از آن تجربه کرد.
۴. دستگیرههای کریستالی یا شیشهای
اگر اهل استفاده از متریالهای لوکس باشید، قطعا انتخاب انواع دستگیره کابینت با جنس کریستال یا شیشه برایتان جذاب است. تنوع و زیبایی در طراحی یونیک اهمیت بالایی دارد. همین موضوع انگیزه طراحی و تولید این نوع دستگیره کابینت شده است. کریستال و شیشه ظاهری براق و درخشان دارند و معمولا به شکل شفاف ارائه میشوند. انعکاس نور بر روی این دستگیرهها میتواند یک فضای خاص ایجاد کند. شکننده بودن این دستگیرهها یک امتیاز منفی برای طراحی آن است که میتواند تصمیم افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
۵. دستگیرههای پلاستیکی
به عنوان یکی دیگر از متریالهای کاربردی و جذاب میتوان به دستگیرههای پلاستیکی کابینت اشاره کرد. این مدل دستگیرهها ساختاری مقاوم دارند و به دلیل وزن پایین انتخاب اقتصادی محسوب میشوند. یادتان باشد که دستگیرههای پلاستیکی گاهی دوام پایینی از نظر تحمل فشار دارا هستند. این متریال در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد و نصب آن آسان است. استفاده از این مدل دستگیره برای کابینتهای مدرن کاربرد بیشتری دارد.
کلام آخر
دستگیره کابینت بخش مهمی از جزییات یک کابینت را نشان میدهد. داشتن یک کابینت جذاب و شکی، بخش مهم یک طراحی داخلی است. به همین دلیل در زمان انتخاب از بین انواع دستگیره کابینت، لازم است تا جزییاتی که در بالا اشاره شد را مدنظر داشته باشید. درنظر گرفتن هم زمان کارایی، زیبایی و جذابیت ظاهری کمک میکند تا بتوانید همه چیز را در کنار هم تجربه کنید و یک نتیجه عالی از انتخاب مشاهده کنید.