آشنایی با سریع‌ ترین روش ‌های ساختمان‌ سازی کارآمد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه تاریخ نگارش: ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
تعداد رای‌دهندگان:
۰
۰

باتوجه‌به روند افزایش جمعیت و بیشترشدن نیاز به مسکن، سرعت ساخت سازه‌ها اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. روش‌های کلاسیک ساخت ساختمان، زمان زیادی به طول می‌انجامند و استهلاک آنها نیز بالاست. به همین دلیل امروزه از روش‌های نوین ساختمان‌سازی استفاده می‌شود که سرعت بسیار بالایی دارند و کارآمد هستند. در این مطلب به بررسی تعدادی از بهترین و سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی می‌پردازیم و مزایای هر کدام از آنها را نیز بررسی می‌کنیم.

آشنایی با سریع‌ ترین روش ‌های ساختمان‌ سازی کارآمد

باتوجه‌به روند افزایش جمعیت و بیشترشدن نیاز به مسکن، سرعت ساخت سازه‌ها اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. روش‌های کلاسیک ساخت ساختمان، زمان زیادی به طول می‌انجامند و استهلاک آنها نیز بالاست. به همین دلیل امروزه از روش‌های نوین ساختمان‌سازی استفاده می‌شود که سرعت بسیار بالایی دارند و کارآمد هستند. در این مطلب به بررسی تعدادی از بهترین و سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی می‌پردازیم و مزایای هر کدام از آنها را نیز بررسی می‌کنیم.

سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی

روش‌های ساختمان‌سازی سریع در ایران، توسط برخی از پیمانکاران اجرا می‌شوند و منجر به بالارفتن سرعت و کیفیت کار و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها شده‌اند. در این بخش ۵ تا از متداول‌ترین روش‌ها در کشور ایران را بررسی می‌کنیم. روش‌های دیگری هم برای افزایش سرعت ساختمان‌سازی وجود دارند که در کشورهای دیگر به کار گرفته می‌شوند و در کشور ما متداول نیستند.

استفاده از قالب دیوار پیش ساخته بتنی

استفاده از قالب دیوار پیش ساخته بتنی یکی دیگر از روش‌های سریع ساختمان‌سازی است که برای ساخت دیوارهایی با حداکثر سرعت و کیفیت بالا به کار می‌رود. در این روش قالب‌های اصلی با جنس‌های مختلفی از جمله فلز و پلاستیک ساخته می‌شوند. سپس آنها در زمان مناسب در مکان صحیح خود در اسکلت ساختمان جای‌گذاری می‌شوند و درون آنها را با استفاده از بتن به طور کامل پر می‌کنند. پس از محکم و پایدار شدن بتن، قالب‌ها را جدا می‌کنند و دیوار بتنی با کیفیت در جای خود باقی می‌ماند.

مزیت‌های استفاده از این روش

  • بالابردن سرعت ساخت‌وساز: استفاده از دیوارهای پیش‌ساخته سرعت را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد و می‌توان تمامی دیوارها حتی انواع متراژ بالای آنها را به‌سادگی و در طی چند روز احداث کرد.
  • کیفیت بالای ساخت: به دلیل استفاده از قالب، دیوارهای بتنی ساخته شده کیفیت و تراکم بسیار بالایی خواهند داشت و هیچ‌گونه ناهمواری بر روی سطح آنها مشاهده نمی‌شود. تراکم بالا همچنین باعث استحکام و دوام بالای دیوارها می‌شود.
  • کاهش هزینه‌های تمام شده: ممکن است برخی افراد تصور کنند که استفاده از قالب‌های پیش‌ساخته هزینه‌ی بالایی دارد. اما جالب است بدانید که این مورد درست نیست و استفاده از این قالب‌ها به عنوان یکی از سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی، به دلیل کاهش میزان ضایعات و کم‌کردن تعداد نیروی انسانی موردنیاز و همچنین کاهش چشمگیر زمان ساخت سازه، هزینه‌ی تمام شده بسیار کمتری دارند.

استفاده از تکنولوژی چاپ سه‌بعدی

چاپ سه‌بعدی یکی از روش‌های نوین برای بالابردن سرعت ساختمان‌سازی است. در این روش لایه‌های مختلف ساختمان در کامپیوترها طراحی شده و سپس با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی تولید می‌شوند. این فرایند اجزای اصلی ساختمان را به طور مستقیم تولید نمی‌کند. اما یک طرح سه‌بعدی از ساختمانی که قرار است ساخته شود، ارائه می‌کند و سرعت کار را تا حد زیادی بالاتر می‌برد.

مزیت‌های استفاده از این روش به عنوان سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی

  • بالابردن سرعت و کیفیت: خانه‌ای که با استفاده از کامپیوترها و به‌صورت هوشمند طراحی می‌شود، بسیار با کیفیت بوده و خطای انسانی در آن به حداقل می‌رسد.
  • کاهش ضایعات و هزینه‌های تمام شده: طراحی سه‌بعدی، زمان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین با استفاده از این طرح‌ها، ضایعات به حداقل ممکن می‌رسند و در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود.

استفاده از روش pole barn

در این روش، از اسکلت‌های محکم فولادی یا چوبی برای ساخت سازه استفاده می‌کنند و هیچ زیرسازی دیگری انجام نمی‌دهند. روش pole barn به معنای قراردادن اسکلت‌های پیش‌ساخته بر روی سطح زمین و پوشاندن دیوارها و سقف با استفاده از پنل‌های ساختمانی از جنس چوب، فلز و... است. البته از این روش‌ها نمی‌توان برای ساخت نمای ساختمان‌ها استفاده کرد.

مزیت‌های استفاده از این روش

  • استحکام بالای این سازه‌ها: سازه‌هایی که با این روش ساخته می‌شوند، به دلیل داشتن اسکلت قوی، استحکام بالاتری دارند و در برابر تغییرات آب‌وهوایی مانند برف و... هم مقاوم‌ترند. اتصالات این سازه‌ها نیز قوی‌تر است و به‌راحتی دچار آسیب نمی‌شوند.
  • پایین‌تر بودن هزینه‌ها: pole barn، علاوه بر اینکه یکی از سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی است، هزینه‌های تمام شده را نیز به طرز فوق‌العاده‌ای کاهش می‌دهد. عدم نیاز به حفرکردن زمین و ساخت فونداسیون، می‌تواند هزینه‌های کلی ساخت را تا پنجاه‌درصد کاهش دهد.
  • تنوع بالای طرح و رنگ: در ساخت این سازه‌ها، از پانل‌هایی استفاده می‌شود که تنوع بالایی در طرح و رنگ دارند و می‌توانند تمامی سلیقه‌ها را پوشش دهند.

استفاده از روش‌های طراحی هوشمند

استفاده از این روش به‌تازگی در کشور ما شروع شده و هنوز به‌صورت محدود اجرا می‌شود. طراحی هوشمند به این معناست که تمامی سیستم‌ها، مانند سیستم گرمایشی، سرمایشی و سیستم برق و روشنایی به‌صورت هوشمند عمل کنند و نیازی به سیم‌کشی و لوله‌کشی‌های متعدد وجود نداشته باشد. این روش سرعت کار را تا حدود بسیار زیادی افزایش می‌دهد.

مزیت‌های استفاده از این روش به عنوان سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی

  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها و کاهش ضایعات: همان‌طور که اشاره شد، در روش هوشمند، تعداد زیادی از لوله‌ها و سیم‌ها حذف می‌شوند. این کار علاوه بر کاهش فوق‌العاده هزینه‌ها، ضایعات تولید شده را نیز تا حد زیادی کاهش می‌دهد و آسیب‌های بسیار کمتری نیز برای محیط‌زیست خواهد داشت.
  • افزایش ارزش ملک و لوکس کردن آن: تجهیزات هوشمند، جلوه‌ی بسیار لوکس و مدرنی دارند و می‌توانند ارزش ملک را تا حد زیادی بالا ببرند و تمایل افراد به خرید ملک را زیاد کنند.
  • افزایش آرامش و راحتی ساکنین: مزیت‌های طراحی هوشمند تنها در بالابردن سرعت ساختمان‌سازی و ارزش ملک خلاصه نمی‌شود. با استفاده از پنل‌های هوشمند، کیفیت زندگی ساکنین تا حدود زیادی بالا می‌برد و امنیت آنها را هم زیاد می‌کند.

استفاده از روش ساخت‌وساز ماژولار

روش ساخت ماژولار نیز یکی از سریع‌‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی است که سرعت و کیفیت کار را زیاد می‌کند. در این روش، قطعات اصلی ساختمان مانند دیوار، سقف، در و پنجره‌ها که ماژول نامیده می‌شوند در کارخانه تولید شده و به محل ساخت سازه برده می‌شوند. سپس با استفاده از ابزارآلات ساختمانی پیشرفته، مونتاژکردن ساختمان صورت می‌گیرد و کارگران هم کارهای دیگر مانند فونداسیون سازی را به طور هم‌زمان انجام می‌دهند تا سرعت و بهره‌وری افزایش یابد.

مزیت‌های استفاده از این روش

  • کاهش ضایعات ساختمانی: ماژول‌های به‌کاررفته در این روش با استفاده از اندازه‌گیری‌های دقیق دیجیتالی ساخته می‌شوند و سپس به طور دقیق در محل موردنظر نصب می‌شوند. این روش، کاهش زباله و ضایعات ساختمانی را به نزدیک صفر می‌رساند.
  • سازگاری با محیط‌زیست: در ساخت قطعات ساختمان از مصالحی استفاده می‌شود که آسیبی به محیط‌زیست وارد نمی‌کنند و سازگاری بالایی دارند. همچنین این قطعات را می‌توان به‌صورت مجدد استفاده کرد و این مورد یکی از ویژگی بسیار مثبت روش ساخت‌وساز ماژولار است.

نتیجه‌گیری سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی

در این مطلب به معرفی پنج تا از روش‌های سریع ساختمان‌سازی پرداختیم و مزایای آن‌ها را نیز بررسی کردیم. اینکه برای ساخت سازه شما از کدام روش استفاده شود بسته به نظر مهندسان ساختمان دارد. اما هر کدام از این روش‌ها، نه‌تنها سرعت ساخت را تا حدود بسیار زیادی بالا می‌برند، بلکه هزینه‌های شما را تا حدود زیادی کاهش می‌دهند و ضایعات را نیز به صفر می‌رسانند. این روش‌های برای محیط‌زیست نیز بسیار مفید هستند و هیچ‌گونه آسیبی به آن وارد نمی‌کنند. انتظار می‌رود که با افزایش اطلاع رسانی و بالا رفتن آگاهی عمومی، سریع ‌ترین روش‌ های ساختمان ‌سازی، به شکل گسترده‌تری در کشور ما اجرا شوند. درصورتی‌که در مورد هر کدام از روش‌های ساختمان‌سازی سریع با سؤال و یا ابهامی روبه‌رو هستید، با ما تماس بگیرید.

برچسب ها:
ساختمان سازی
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
در حال گرفتن اطلاعات...
سفارش کالا و خدمات دکوراسیون
نظرات کاربران روی این مقاله