ایده‌هایی برای طراحی داخی مدارس | چرا مهم است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۲ دقیقه تاریخ نگارش: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
تعداد رای‌دهندگان:
۰
۰

اگر میخواهید در خصوص نحوه طراحی داخی مدارس اطلاعات کسب کنید و اصول طراحی داخی مدارس را بدانید، همراه ما باشید.

این روزها توجه به جزییات و علایق دانش آموزان بیش از پیش پررنگ شده است. طراحی داخی مدارس یکی از مهم‌ترین کارهایی است که برای تاسیس و نوسازی فضاهای مختلف آموزشی مدنظر قرار می‌گیرد. شما می‌توانید با آگاهی از اصول طراحی داخی مدارس و توجه به مزایا، جزییات و نحوه اقدام برای طراحی، بهترین نتیجه را رقم بزنید. طراحی فضاهای آموزشی باید با درنظر گرفتن جزییات مهمی انجام شود تا دانش آموزان با بالاترین میزان تمرکز و علاقه، به تحصیل بپردازند. در این بخش از بساز و بچین، هر چیزی که باید از طراحی داخی مدارس بدانید را مرور می‌کنیم.

اگر شما هم علاقه‌مند هستید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید، همراه ما باشید.

 

اهمیت طراحی داخلی مدارس چیست؟

اهمیت طراحی داخلی مدارس چیست؟

طراحی داخلی مدارس نقش بسیار جدی بر یادگیری و رشد دانش‌آموزان دارد. هرچه فضای آموزشی جذاب‌تر باشد، شوق و ذوق افراد برای حضور در این مکان افزایش می‌یابد. محیط فیزیکی که دانش‌آموزان در آن روند یادگیری را دنبال می‌کنند، به همان اندازه‌ای که محتوای آموزشی و تدریس اهمیت دارد، اثربخشی بالایی ایجاد می‌کند. در واقع بخشی از کیفیت آموزش و تربیت دانش آموزان وابسته به همین عوامل است.  در این بخش قصد داریم هر چیزی که باید از اهمیت طراحی داخلی مدارس بدانید را بررسی کنیم.

 

 1. بهبود تمرکز و یادگیری

شاید جالب باشد که بدانید تحقیقات انجام شده در این حوزه اثبات می‌کند که طراحی داخلی مدارس منجر به بهبود روند آموزش می‌شود. با بررسی نمودار یادگیری و کیفیت آن در دانش آموزان می‌توان گفت که فضای آموزشی مناسب سازی شده و طراحی شده، به خوبی در یادگیری آن‌ها کمک می‌کند. داشتن کلاس‌هایی با نور طبیعی مناسب، رنگ‌های آرامش‌بخش و استفاده از مبلمان مناسب به بهبود عملکرد ذهنی و کاهش استرس دانش‌آموزان کمک می‌کنند. طراحی‌هایی که به نیازهای حسی و روانی دانش‌آموزان توجه دارند، فضایی مناسب برای تمرکز و یادگیری بهتر فراهم می‌آورند و مورد علاقه آن‌ها قرار می‌گیرند.

 

 2. ایجاد انگیزه و خلاقیت

اهمیت طراحی داخلی مدارس، بهبود تمرکز و انگیزه دانش آموزان است. در محیط آموزشی پویا، قطعا خلاقیت بیشتر بخش مهم این ماجرا است. طراحی داخلی جذاب و مناسب، به ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان کمک زیادی می‌کند. فضایی که خلاقانه طراحی شده باشد، قطعا می‌تواند بر ذهن آن‌ها اثرگذار باشد. دارا بودن فضاهای باز، استفاده از رنگ‌های مناسب و چیدمان اصولی میز و صندلی‌ها، می‌تواند خلاقیت و ابتکار دانش‌آموزان را تقویت کند. برای مثال، فضاهایی که برای فعالیت‌های گروهی یا کارهای هنری طراحی شده‌اند، انگیزه بیشتری برای یادگیری‌های تجربی و خلاقانه ایجاد می‌کنند و نتایج نهایی آموزش در آن‌ها چشم‌گیرتر است.

طراحی داخلی مدرسه

 3. تقویت تعاملات اجتماعی

اساس روابط اجتماعی کودکان در مدارس شکل می‌گیرد. به همین دلیل بدیهی است که طراحی داخلی آن می‌تواند فضایی فراهم کند که تعامل و کار گروهی بین دانش‌آموزان را تسهیل کند. چیدمان کلاس‌ها و فضاهای عمومی مدرسه باید به شکلی انجام شود که ارتباط افراد با یکدیگر تسهیل شود. تشویق دانش آموزان به ارتباط و زندگی اجتماعی می‌تواند نتایج بسیار هوشمندانه‌ای در سطح جامعه ایجاد کند. معمولا فعالیت‌های جانبی مثل مطالعه، تماشای فیلم و فعالیت در سایت و آزمایشگاه‌هایی که با آگاهی کافی طراحی شده باشند، دانش آموزان را به سمت و سوی این مسیر می‌کشانند و حسی از همبستگی را بین دانش آموزان ایجاد خواهند کرد.

 

 4. ایمنی مورد نیاز

یکی از اصول مهم در طراحی داخلی مدارس، توجه به ایمنی و راحتی دانش آموزان است. فضاهایی که برای دانش ‌آموزان طراحی می‌شود، با بالاترین سطح کیفیت ایمنی پیاده سازی می‌شوند تا ریسک اسیب به دانش آموزان به حداقل برسد. توجه به این موضوع خصوصا برای طراحی داخلی مدارک ابتدایی، اولویت بالایی دارد. طراحی ارگونومیک و توجه به شرایط سنی یا هیجانات دانش آموزان، طراحی ایمن پله ها و نرده ها همراه با ایجاد درب و پنجره با رعایت اصول این حوزه از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که مدنظر قرار می‌گیرد.

طراحی داخلی مدرسه

 5. ارتقاء سلامت جسمی و روانی

در خصوص اهمیت طراحی داخلی مدارس، بهتر است بدانید که طراحی و اجرای هوشمندانه این فضا می‌تواند به ارتقاء سلامت جسمی و روانی کودکان و نوجوانان منجر شود. بنابراین بدیهی است که فضاهایی با تهویه مناسب، نور طبیعی و رنگ‌های مناسب می‌توانند اثربخشی بالایی بر روحیه طیف گسترده‌ای از افراد داشته باشند و از نظر روحی، شرایط بهتری را خلق کنند. طراحی فضاهایی که با عایق مناسب گرما، سرما و صدا، امنیت روانی  موجب می‌شود تا افراد کمترین میزان فشار روحی و اضطراب را تجربه کنند.

 

 6. پشتیبانی از تکنولوژی‌های آموزشی

زمانی که برای طراحی داخی مدارس اقدام می‌شود، توجه به تکنولوژی بخش مهم ماجرا است. معمولا افراد تلاش می‌کنند تا بالاترین سطح تکنولوژی را در حوزه آموزش به کار گیرند. طراحی میز و صندلی‌هایی با امکان شارژ تبلت آموزشی یا لوازم این‌چنینی، وجود قفسه‌هایی با تکنولوژی هوشمند و مانیتورهای بزرگ برای بررسی وضعیت کلاس‌های آموزشی و... هرکدام کمک می‌کند تا مدرسه به خوبی مطابق با جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا اداره شود. این ابزارها به بخشی از فرآیند یادگیری تبدیل شده‌اند و طراحی فضاهای آموزشی باید از این ابزارها پشتیبانی کند.

 

برای طراحی داخلی مدارس به این متخصصین نیاز دارید

برای طراحی داخلی مدارس به این متخصصین نیاز دارید

شاید تصور کنید که برای طارحی داخلی مدارس تنها به یک طراح داخلی نیاز دارید! اما لازم است بدانید که در این مسیر تنها این فرد نیست که نیازهای شما را برآورده می‌کند. شما نیاز دارید تا یک فرد متخصص در زمینه معماری همراه‌تان باشد. معماران متخصصی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، تخصص ویژه‌ای در طراحی ساختمان‌ها و فضاهای آموزشی دارند. آن‌ها از دانش معماری برای طراحی فضای کلی مدارس و نواحی تعاملی استفاده می‌کنند. جهت نورگیر، تحلیل آب و هوا و وضعیت فیزیکی مدرسه در کنار طراحی اصولی جزئیاتی مثل نور، تهویه، ایمنی و دسترسی، همگی بر عهده متخصصین معماری است. در کنار این متخصصین، حضور طراحان داخلی ضروری است. این افراد به خوبی جزئیات طراحی داخلی یک فضای آموزشی را می‌دانند. اگر بخواهید با بالاترین کیفیت و تخصص نسبت به طراحی چنین فضایی اقدام کنید، قطعا مشاوره متخصصین روانشناسی نیز بخش شیرین ماجرا است. چرا که این افراد با بررسی تأثیرات محیط بر رفتار و احساسات، به طراحی فضاهای آموزشی کمک می‌کنند. شما می‌توانید با مشورت متخصصین این حوزه، بهترین و مناسب‌ترین رنگ‌ها را برای نواحی مختلف انتخاب کنید و بدون دغدغه از نتیجه نهایی، منتظر یک تحول عالی در دانش آموزان باشید. برای ویژه‌تر شدن این روند، حضور طراحان صنعتی نیز کیفیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این افراد با شناخت نیازهای دانش آموزان و طراحی کاربردی تجهیزات مورد نیاز برای هر لوکیشن، می‌توانند بهترین روند طراحی را رقم بزنند. این تجهیزات آموزشی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که راحتی و سلامت فیزیکی دانش‌آموزان و معلمان را تضمین خواهند کرد. استفاده از تکنولوژی‌های روز یا سیستم‌های امنیتی در فضای آموزشی، باید با نظارت متخصصین آن انجام شود. چرا که با گسترش فناوری در آموزش، متخصصان فناوری آموزشی بخش مهمی از طراحی داخلی مدارس را برعهده دارند.

 

مظلب پیشنهادی: ایده تزیین کلاس درس ابتدایی، جذاب‌ترین راهکارهای DIY

 

بهترین رنگ برای طراحی داخلی مدارس

بهترین رنگ برای طراحی داخلی مدارس

انتخاب بهترین رنگ برای طراحی داخلی مدارس، به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما باید یک پالت رنگی مشخص برای فضای آموزشی مدنظر قرار دهید و متناسب با حال و هوای هر بخش، از یک رنگ خاص استفاده کنید. یادتان باشد که میل و اشتیاق دانش آموزان در این فضاها، کاملا وابسته به همین عناصر است. از سوی دیگر، طراحی داخلی مدارس باید به شکلی اجرا شود که رنگ در طراحی اولویت قرار گیرد. توجه به هویت برندینگ نیز بخشی از این ماجرا است. در این بخش به بررسی رنگ‌های مناسب در فضای آموزشی می‌پردازیم.

  1. رنگ آبی به عنوان یکی از گزینه‌های متمرکز و رایج مدنظر قرار می‌گیرد. این رنگ با ایجاد حس آرامش‌بخش، افزایش تمرکز و بهبود یادگیری می‌تواند یک انتخاب مناسب باشد. آبی به عنوان یکی از بهترین رنگ‌های مناسب چنین فضاهایی انتخاب می‌شود. شما به راحتی می‌توانید از طریق این رنگ‌ها به کاهش اضطراب کمک کنید و برای ایجاد آرامش در محیط گام بردارید. استفاده از آن در اتاق مطالعه، کتابخانه و کلاس درس بسیار مفید. است.

 2. سبز یکی دیگر از رنگ‌های پرطرفدار در این فضا است. شما می‌توانید با انتخاب این رنگ ضمن ایجاد تعادل در فضا، به بهبود تمرکز کمک کنید. این رنگ حس و حال حضور در طبیعت را تداعی می‌کند. همین امر موجب می‌شود تا حس و حالی از آرامش را تجربه کنید. این رنگ برای فضاهای آموزشی می‌تواند گزینه مناسبی باشد، چرا که خلق تعادل ذهنی بهترین ایده برای چنین فضاهایی است. استفاده از آن برای اتاق مطالعه، راهروها و کتابخانه ایده مناسبی است.

 3. زرد یکی از رنگ‌های الهام بخش است. شما می‌توانید با این رنگ حس و حال بهتری را تجربه کنید. رنگ زرد انگیزه بخش بوده و حسی از افزایش انرژی را در افراد ایجاد می‌کند. رنگ زرد برای فضاهای خلاقانه یا کلاس‌های درس، حس خوبی ایجاد می‌کند. ایجاد خلاقیت در ذهن دانش آموزان و تحریک آن با این رنگ ممکن می‌شود.

 4. نارنجی در دسته بندی رنگ‌های گرم و جذاب قرار می‌گیرد. استفاده از این رنگ در محیط آموزشی می‌تواند فضایی گرم و دوستانه خلق کند. بدیهی است که چنین فضایی به بهبود ارتباطات دانش آموزان و افزایش تعامل آن‌ها کمک زیادی می‌کند. رنگ  نارنجی ملایم به عنوان یک رنگ انگیزه ‌بخش می‌تواند در فضاهای عمومی و کلاس‌های مدرسه مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از آن بسیار جذاب است و می‌تواند به بهترین شکل ممکن برای دانش آموزان حس امنیت و انرژی ایجاد کند.

 5. سفید و طوسی دو رنگ خنثی و و جذاب هستند که با استفاده از آن ها می‌توانید به بهترین شکل ممکن حس و حال‌ فضا را تغییر دهید. این رنگ‌های خنثی همیشه در کنار اکسسوری های مختلف یا رنگ های دیگر قرار می‌گیرند تا تعادل را افزایش دهند. استفاده از سفید و طوسی روشن به عنوان رنگ‌های پایه، کمک می‌کند تا فضای آموزشی روشن‌تر و تمیزتر باشد. این رنگ‌ها برای سقف نیز بهترین گزینه هستند و فضا را بزرگتر از حالت طبیعی نشان می‌دهند.

 6. بنفش رنگی الهام بخش است که برای تحریک خلاقیت بهترین گزینه محسوب می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از این رنگ در فضای آموزشی، به بهبود حس و حال دانش آموزان، تحریک خلاقیت، بهبود تمرکز و سهولت در روند آموزش کمک زیادی خواهید کرد.

 7. قرمز به عنوان رنگی پر از انرژی شناخته می‌شود. این رنگ می‌تواند برای شما حسی از آرامش را ایجاد کند. شما با استفاده از این رنگ می‌توانید به راحتی انرژی مورد نیاز برای دانش آموزان را افزایش دهید. اما یادتان باشد که استفاده از رنگ قرمز باید بسیار محدود باشد. استفاده زیاد از آن می‌تواند در ازبین بردن تمرکز دانش آموزان اثرگذار باشد.

 

سبک های مختلف طراحی داخلی مدارس

سبک های مختلف طراحی داخلی مدارس

طراحی داخلی مدارس معمولا براساس سبک‌های مختلف انجام می‌شود. شما می‌توانید با آگاهی از سبک‌های مختلف در طراحی داخلی مدارس، به بهترین شکل ممکن عمل کنید. شناخت این سبک‌ها کمک می‌کند تا متناسب با شرایط جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، فرهنگی و آموزشی دست به انتخاب بهترین سبک طراحی داخلی بزنید.

 

 1. سبک مدرن در طراحی داخلی مدارس

سبک مدرن در طراحی داخلی مدارس

استفاده از سبک مدرن در طراحی داخلی مدارس به عنوان یکی از رایج‌ترین گزینه‌های امروزی مدنظر قرار می‌گیرد. این سبک با سادگی، خطوط صاف و منظم و دیزاین با متریال‌های خاص شناخته می‌شود. استفاده از فضاهای باز، متریال‌های مدرن مانند شیشه، فلز و بتن در نواحی مختلف بسیار رایج است. معمولا استفاده از سبک مدرن در فضاهای محدود بهترین نتیجه را ایجد می‌کند. خلق روشنایی طبیعی و مصنوعی با بالاترین کیفیت و ساده‌ترین متریال‌ها کمک می‌کند تا این فضا بیش از پیش مطابق با نیاز دانش آموزان باشد. استفاده از فضای آموزشی با طراحی مدرن، حس و حال مطلوبی را ایجاد می‌کند. اگر فضا محدود باشد، معمولا از پالت رنگی روشن و مدرن برای آن استفاده می‌شود تا بازتاب نور هرچه بیشتر خودش را نشان دهد. استفاده از این سبک می‌تواند محیطی کاربردی برای دانش آموزان و کادر مدرسه ایجاد کند. به کار بردن صندلی و میزهای متناسب با همین سبک، حس و حال خاصی به فضا اضافه خواهد کرد.

 

 2. سبک مینیمالیسم در طراحی داخلی مدارس

سبک مینیمالیسم در طراحی داخلی مدارس

طراحی ساده و بدون تزئینات اضافی در سبک مینیمال، یک ایده جذاب برای طراحی داخلی مدارس محسوب می‌شود. این سبک تاکید شدیدی به سادگی دارد و باز هم یک انتخاب عالی برای فضاهای محدود و کوچک است.  تأکید بر فضای باز، استفاده از رنگ‌های خنثی و رعایت سادگی به عنوان پارامترهای مهم مدنظر قرار می‌گیرند. در طراحی داخلی مدارس به سبک مینیمالیسم، فضای آرام و متمرکز همیشه اولویت دارد. به همین دلیل می‌توان مدعی شد که سبک مینیمال به عنوان یک گزینه عالی برای ایجاد تمرکز دانش آموزان و جلوگیری از حواس پرتی معرفی می‌شود. این سبک با طراحی هوشمندانه تمام فضاهای مورد نیاز دانش آموزان را مدیریت می‌کند تا یکپارچگی مطلوبی ایجاد گردد.

 

 3. سبک صنعتی در طراحی داخلی مدارس

سبک صنعتی در طراحی داخلی مدارس

یکی دیگر از سبک‌هایی که در طراحی داخلی مدارس استفاده می‌شود، سبک صنعتی است. معمولا در این سبک همه چیز حس و حالی جدی، خشک و صنعتی به خود می‌گیرد. ترکیب سبک صنعتی و مدرن نیز نتیجه جذابی به همراه دارد. در سبک صنعتی استفاده از متریال‌های خام مانند آجر، بتن و فلز رایج است. شما می‌توانید با طراحی سقف‌هایی که متریال را به وضوح نمایش می‌دهند، یک حس و حال خاص ایجاد کنید. این سبک معمولا برای مدارس سنین بزرگتر مورد استقبال قرار می‌گیرد و حس حضور در یک فضای جدی و کاربردی را به دانش آموزان القا می‌کند. استفاده از نورپردازی صنعتی و رنگ آمیزی محیط با استفاده از رنگ‌های تیره و سرد اصول مهم این بخش است. سبک صنعتی در طراحی مدارس اغلب در محیط‌های آموزشی پیشرفته یا آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای دیده می‌شود. این سبک به فضاهای آموزشی حس مدرن و نوآورانه می‌بخشد و می‌تواند خالق محیط‌هایی برای اجرای فعالیت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و صنعتی باشد. اصل مهم این سبک، توجه به نمایان بودن جزییات طراحی یک فضا است. استفاده از لوله‌های نمایان، کف‌پوش‌های بتنی و مبلمان فلزی می‌توانند سبک صنعتی را نمایش دهند.

 

اصول طراحی داخی مدارس

اصول طراحی داخی مدارس

قطعا درک اصول طراحی داخلی مدارس، به شما دید بهتری می‌بخشد تا بدانید برای شروع دقیقا چه مراحلی طی خواهند شد و این پروسه شامل چه جزییاتی است. طراحی داخلی مدارس یکی از جذاب‌ترین ایده‌هایی است که می‌توانید با آگاهی از آن، دست به کار شوید و یک پروژه تمام و کمال از طراحی را دنبال کنید. دانستن صفر تا صد این جزییات همیشه برای مخاطبین جذاب است. بنابراین در این بخش هر چیزی که از روند اقدام اصولی این موضوع باید بدانید، بررسی می‌کنیم.

 

 1. تحلیل نیازها و برنامه‌ریزی

اصول طراحی داخی مدارس

اولین گام برای شروع طراحی داخلی مدارس، بررسی نیازهای آموزشی و فضای مدرسه است. معمولا در این گام متخصصین همراه با افرادی که  دراین حوزه فعالیت دارند، جلساتی را برگذار می‌کنند تا نیازسنجی دقیقی انجام شود.بررسی جزییاتی مثل تعداد دانش‌آموزان یک مدرسه و کلاس‌های درس، سن آن‌ها و نوع فعالیت‌های مورد نیاز در مدرسه همگی تعیین می‌شود. شما باید بدانید که مدرسه چه برنامه‌های آموزشی دارد؟ چه فضاهایی برای یادگیری تئوری و عملی مورد نیاز است؟ چقدر تعامل گروهی در کلاس‌ها وجود دارد؟ چه جزییاتی در طراحی هدف قرار می‌گیرد؟ با پاسخگویی این سوالات می‌توانید خیلی راحت روند آموزش و جزییات آن را طی کنید. یادتان باشد که در این مرحله باید مشخص شود که هدف از طراحی داخلی مدرسه چیست! آیا اولویت با ایجاد فضای آرام برای تمرکز است یا به تشویق به تعامل و کار گروهی؟ آیا مدرسه نیاز به فضاهای خلاقانه و هنری دارد یا تمرکز بیشتر بر درس‌های علمی و تکنولوژیکی است؟ با این جزییات روند طراحی کم کم تبدیل به یک نقشه راه می‌شود.

 

 2. طراحی فضاهای کلیدی

اصول طراحی داخی مدارس

یک مدرسه به فضاهای متفاوتی طراحی می‌شود که هر کدام حس و حال خاصی دارد و نیازهای مشخصی در آن تعریف می‌گردد.

  • کلاس‌های درس: یک بخش مهم در طراحی مدارس، مربوط به کلاس‌های درس است. طراحی این فضا باید متمرکز بر راحتی دانش آموزان و آموزش آن‌ها باشد. بنابراین تامین نور کافی، فضای مناسب و استفاده از میز و صندلی ارگونومیک همراهه با کمدهای شخصی یا قفسه‌های آموزشی ضروری است. فضاها باید انعطاف‌پذیر باشند تا معلمان بتوانند از روش‌های آموزشی مختلفی مثل کارهای گروهی، تعاملی یا آزمایش و بررسی مفاهیم را بیاموزند. استفاده از میز و صندلی‌های ثابت یا قابل حرکت در این فضا کمک می‌کند تا شکل و استایل کلاس تعریف شود.
  • کتابخانه: یک فضای کاربردی مهم در مدرسه، کتابخانه است. این فضا باید دارای عایق صوتی باشد تا محیطی آرام و دلپذیر ایجاد گردد و دانش‌آموزان بتوانند به مطالعه و پژوهش بپردازند. استفاده از نور مناسب و چیدمان راحت از اصول کلیدی است. ایجاد فضاهای گروهی کوچک برای مطالعه گروهی در کنار فضاهای فردی نیز ضروری است.
  • سالن‌های چندمنظوره: در مدارس وجود یک فضای تعاملی یا سالن چند منظوره ضروری است. در گذشته به این سالن آمفی تئاتر گفته می‌شد اما طراحی مدرن و امروزی موجب شده است تا سالن‌ها با قابلیت‌های مختلفی طراحی شوند و برای اهداف گوناگونی قابلیت اجرا داشته باشند. استفاده از متریال‌های مقاوم و کف‌پوش مناسب برای ایجاد محیطی مناسب ضروری است.

 

 3. طراحی فضاهای اجتماعی و تعاملی

اصول طراحی داخی مدارس

در هر مدرسه، طراحی فضاهای مختلف و مدارس بسیار ضروری است. شما می‌توانید با طراحی نواحی مختلف، هویت مدرسه را مشخص کنید و کاربری آن را به خوبی نمایش دهد. طراحی راهروها بخش مهم فضاهای این‌چنینی است. راهروها نباید فقط فضاهایی برای عبور باشند، بلکه می‌توانند به‌عنوان فضاهایی برای تعامل اجتماعی و استراحت دانش‌آموزان مورد هدف قرار گیرند. استفاده از صندلی‌های راحت و فضاهای کوچک برای گپ‌ و گفت‌ نیز ضروری است. طراحی دیوارها با تصاویر آموزشی یا ایده‌های این‌چنینی همراه با سازمان دهی کمدها و لوازم دانش آموزان می‌تواند یک فضای عالی را تعریف کند. ایجاد یک سالن غذاخوری نیز برای برخی مدارس ضروری است. سالن غذاخوری باید فضایی دلپذیر و خوشایند برای دانش‌آموزان باشد. طراحی باید به میزان نورپردازی، تهویه مناسب و چیدمان ارگونومیک توجه داشته باشد. استفاده از رنگ‌های مناسب در این فضا همراه با نورپردازی کافی و استفاده از میز و صندلی‌های مناسب نیز ضروری است.

 

 4. نورپردازی در مدارس

اصول طراحی داخی مدارس

همان طور که پیشتر نیز اشاره شد، استفاده از نور طبیعی همیشه اولویت اول در مدارس است. به این ترتیب امکان کاهش مصرف انرژی نیز وجود دارد. تامین نور کافی یکی از مهم‌ترین عوامل در طراحی داخلی مدارس شناخته می‌شود. به همین دلیل استفده از پنجره‌های بزرگ  ضمن تامین نور کافی امکان تهویه مطلوبی را فراهم می‌کند. نور طبیعی در کلاس‌های درس و فضاهای عمومی باعث می‌شود که فضا روشن و پرانرژی باشد و تأثیر مثبتی بر سلامت روانی و تمرکز دانش‌آموزان داشته باشد. در کنار این سبک نورپردازی، باید نور مصنوعی را مدنظر داشته باشید. نورپردازی مصنوعی چنین فضاهایی باید به گونه‌ای طراحی شود که خیره‌ کننده نباشد و در عین حال که روشنایی کافی برای مطالعه و کارهای آموزشی فراهم می‌کند، چشم را خسته نکند!

 

 5. استفاده از رنگ‌های مناسب در طراحی مدرسه

اصول طراحی داخی مدارس

انتخاب رنگ‌های مناسب به عنوان یک بخش جذاب، کاربردی و اثربخش شناخته می‌شود. رنگ‌ها بر احساسات و رفتار دانش‌آموزان تأثیر بسیار زیادی دارند. به همین دلیل باید با استفاده از رنگ‌های آرامش‌بخش مانند آبی و سبز در کلاس‌های درس، به تمرکز آن ها کمک کنیم. هرچند سبک طراحی و هویت برند هر مدرسه تعیین کننده طیف رنگ و پالت رنگی مناسب است. اما یادتان باشد که اولویت اول ما، توجه به همین جزییات خواهد بود.  بهتر است در طراحی داخلی مدارس، از ترکیب رنگ‌های خنثی برای پس‌زمینه استفاده شود تا همه چیز در شکلی ساده اما پویا ارائه گردد.

 

 6. انتخاب کفپوش و دیوارپوش در مدارس

اصول طراحی داخی مدارس

شاید جالب باشد که بدانید بخش مهم دیگری در طراحی مدرسه وجود دارد که انتخاب متریال مناسب برای کفپوش و دیوارپوش است! در واقع  انتخاب متریال‌هایی که دوام بالایی دارند و مقاومت خوبی در برابر فرسایش فضاهای مختلف ارائه می‌کنند، نتیجه بسیار خوبی به همراه خواهد داشت. شما با چنین متریالی می‌توانید در طولانی مدت هزینه های تعمیرات را کاهش داده و هزینه های نگهداری را مدیریت کنید. این متریال‌ها باید با ایمنی بالایی انتخاب شوند تا ریسک بروز آتش سوزی و... نداشته باشند.

 

 7. توجه به عایق صدا در مدارس

اصول طراحی داخی مدارس

شاید در گذشته کمتر به این موضوع پرداخته می‌شد اما مدارس امروزی تلاش می‌کنند تا ضمن ایجاد آرامش در محیط داخلی مدرسه، برای همسایه‌ها نیز شرایط بهتری ایجاد کنند. به همین دلیل محیط‌های آموزشی باید آکوستیک خوبی داشته باشند. استفاده از عایق‌های صوتی برای کنترل صدا و کاهش انتقال آن به کلاس‌های درس یا محیط راهرو و حیاط، بسیار ضروری است. استفاده از آنها در نواحی مثل کف، سقف یا دیوارها می‌تواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد.

 

 8. پیاده سازی فناوری‌های آموزشی در مدارس

اصول طراحی داخی مدارس

شاید جالب باشد که بدانید در پروسه طراحی مدارس، همیشه موضوع مهم استفاده از تکنولوژی مدنظر قرار می‌گیرد. این روزها که استفاده از کامپیوترها و انواع گجت‌های هوشمند در مدارس رایج شده است، فراهم کردن زیرساخت مناسب نیز اقدام مهمی است. شما باید با درنظر گرفتن ضرورت و نیازهای مدنظر در طراحی مدارس، اقدام به استفاده از فناوری‌های آموزشی کنید. تخته های هوشمند، ویدئو پرژکتور یا دوربین‌های تدریس آنلاین همگی بخش‌های مهمی از این ماجرا هستند.

 

 

کلام آخر

طراحی داخلی مدارس باید با دقت و برنامه‌ریزی کافی انجام شود تا فضایی مناسب برای یادگیری، تعامل و رشد دانش‌آموزان ایجاد گردد. معمولا نیازسجنی بخش مهم ماجرا است و توجه به سایر پارامترهایی که در بالا به آن اشاره شد، کمک می‌کند تا همه چیز را مورد هدف قرار دهید.

ایده شما برای طراحی داخلی مدارس چیست؟ نظرتان را بنویسید.
برچسب ها:
مدرسه
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
در حال گرفتن اطلاعات...
سفارش کالا و خدمات دکوراسیون
نظرات کاربران روی این مقاله