مینیمال و مینیمالیسم این روزها موضوع قابل توجه و مورد علاقه خیلی از افراد است.بسیاری از افراد با دیدن طراحیهای مینیمال به صورت ناخودآگاه به وجد میآیند، بدون آنکه اطلاعات زیادی از این سبک و یا تعریف مینیمال در معماری داشته باشند.
طراحی مینیمال در معماری و ویژگیهای سبک مینیمال در معماری امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی در این باره برای شما جمعآوری کنیم و شما را با مفاهیم کلی مینیمال و کاربرد آن در معماری آشنا کنیم. پس اگر به موضوع مینیمال و طراحی مینیمال در معماری علاقهمند هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
طراحی مینیمال در معماری
در سالهای اخیر، مینیمالیسم به عنوان یک سبک طراحی و شیوه زندگی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. هدف اصلی طراحی معماری مینیمال، رسیدن به بهترین طراحی از طریق سادگی است. همچنین طراحی مینیمال تلاش میکند که با استفاده از محدودیتها و تغییر فضاهای موجود، معماری واضحی را ایجاد کند که هر بینندهای در نگاه اول بتواند آن را درک کند. برای شناخت طراحی مینیمال در معماری، در قالب سه عنوان برای شما صحبت خواهیم کرد.
- تعریف مینیمال در معماری
- مفهوم مینیمال در معماری
- ویژگیهای سبک مینیمال در معماری
بهترین طراحی داخلی مینیمال و استفاده زیاد از رنگ سفید
تعریف مینیمال در معماری
اگر بخواهیم به تعریف مینیمال در معماری بپردازیم، باید بگوییم که مینیمالیسم در واقع یک روند طراحی بر اساس سادهگرایی است. طراحی مینیمال در واقع، طراحی است که در آن فقط از عناصر اصلی استفاده شده است. سادگی و بیان موضوعات به فرم خاص مثل اشکال هندسی مشخصه این سبک از طراحی است. طراحان مینیمالیست، به شکلی فشرده پیش میروند و فقط عناصر اصلی را آن هم در کمترین و کوتاهترین شکل، نگه میدارند.
میس ون در روهه در این باره جمله معروفه دارد که به طور کامل توانسته است در این جمله معنا و مفهوم مینیمال را بیان کند و احتمالا به گوش شما نیز خورده است:
«کمتر، بیشتر است.»
جدیدترین طراحی معماری مینیمال با ایجاد فضاهای بزرگ و باز
سادهترین طراحی داخلی مینیمال و با کمترین مبلمان
بهترین معماری و دکوراسیون مینیمال و ایجاد فضای باز و خلوت
مفهوم مینیمال در معماری
«زیبایی در سادگی است» جملهای که تمام هنرمندان این سبک در پی آن قدم بر میدارند. مفهوم مینیمال در معماری و طراحی در واقع این است که طراحی باید در عین سادگی حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. طراحیهای شلوغ باعث گم شدن خیلی از حرفها و تفاسیر خواهند شد. در واقع در طراحی معماری مینیمال نیز همانند نقاشی مینیمال که در آن با کمترین خط و رنگ سعی در بیان منظور خود دارد، معماری که این سبک را انتخاب میکند نیز سعی دارد با کمترین چیزها بیشترین تاثیر را بگذارد.
هدف از طراحی مینیمال در حقیقت خلق فضاهای زیبا، پرمفهوم و در عین سادگی با استفاده از حداقل امکانات است.
حتما بخوانید: 50 مدل مبل مینیمال برای تکمیل زیبایی خانه
شیکترین دکوراسیون مینیمال با بیشترین استفاده از رنگ سفید
سادهترین اتاق خواب با طراحی مینیمال و استفاده از نور طبیعی
جدیدترین معماری و دکوراسیون مینیمال با حداکثر استفاده از فضا و ایجاد فضای بزرگ و باز
ویژگیهای سبک مینیمال در معماری
سبک مینیمال در معماری ویژگیهای زیادی میتواند داشته باشد. اما برخی ویژگیها در این سبک از طراحی معمولتر هستند و بیشتر به آنها توجه میشود. در ادامه این ویژگیها را با هم مرور میکنیم.
- استفاده از نور طبیعی در فضا
- حذف عناصر غیرضروری در طراحی
- استفاده از سطوح صاف و صیقل در ساختمان
- به کارگیری از کمدها و فضاهای مخفی بزرگ برای نگهداری وسایل غیرضروری
- ایجاد فضاهای بزرگ و باز در طراحی با کمترین تعداد مبلمان و دکور
- استفاده از بتن، فلز و شیشه به عنوان مصالح اصلی
- داشتن تناسب و تقارن و دوری از بینظمی و هرج و مرج
- بهرهگیری از فرمهای خاص و اشکال هندسی
- کاهش تزیینات
- برقراری ارتباط بین معماری و طبیعت
- استفاده از رنگهای سرد در طراحی
- حذف دیوارها تا حد امکان
- ایجاد آرامش و سکون در فضا
حتما بخوانید: مبلمان چوب و فلز در دکوراسیون داخلی
زیباترین دکوراسیون مینیمال با استفاده از رنگ سفید و رنگ خنثی
بهترین اتاق خواب مینیمال با بهترین شیوه استفاده از فضا
جدیدترین طراحی مینیمال و استفاده از پنجرههای زیاد و بزرگ برای دریافت نور طبیعی
سبک مینیمالیسم در معماری داخلی
به مرور زمان طراحی مینیمال از کلیت ساختمان و طراحی معماری، خود را به طراحی داخلی ساختمان نیز رساند و سبک مینیمالیسم در معماری داخلی نیز جایگاه خود را پیدا کرد.
از آنجایی که این روزها مردم بیشتر دچار آشفتگی ذهنی هستند، به دنبال خانهای آرام و ساکت میگردند. جایی که در انتهای روز بتوانند به آرامش و سکوت آن پناه ببرند. به همین دلیل هم بیشتر افراد به سمت سبک مینیمالیسم در معماری داخلی میروند. چون طراحی داخلی مینیمال میتواند به خوبی به این نیاز پاسخ دهد. در معماری داخلی مینیمال سادهگرایی و دوری از زرق و برق و تجملگرایی، اصل اساسی طراحی است. همچنین فضاهای ساده و خلوت و ساده زیستن با حداقلها از دیگر اصول سبک مینیمالیسم در معماری داخلی است. همین موضوع باعث میشود افراد حتی برای مرتب کردن و تمیزکاری به کمترین زمان و زحمت نیاز داشته باشند که این به معنای بیشترین توجه معماری به مخاطب است.
حتما بخوانید: دکوراسیون مینیمال اتاق خواب (سبک مینیمال در دکور اتاق خواب)
طراحی مینیمال بهترین و جدیدترین سبک طراحی داخلی
شکترین طراحی داخلی و دکوراسیون مینیمال و استفاده از رنگ خنثی
جذابترین طراحی معماری و طراحی داخلی مینیمال و استفاده از پنجرههای خیلی بزرگ برای داشتن بیشترین نور طبیعی
معماری مینیمال در ایران
سبک معماری مینیمال نیز همانند تحولات جهانی دیگر، وارد ایران شده است. این تحولات را میتوانیم به راحتی در معماری معاصر ایران مشاهده کنیم. معماری سنتی ایران که تا حدی با معماری مینیمال در تضاد است رو به فراموشی میرود و معماری مینیمال در ایران جایگزین آن شده است.
نمونههای زیادی از طراحی معماری مینیمال در ایران اجرا شده است. در ادامه تصاویری از تعدادی از این نمونهها را با هم میبینیم.
طراحی مینیمال در ایران، دفتر ترمه همدان طراحی گروه معماری فرشاد مهدی زاده، احمد بطحائی
طراحی مینیمال در ایران، خانه شریفیها تهران، طراحی خانه چرخان تهران توسط علیرضا تغابنی
طراحی مینیمال در ایران، خانه باغ جنت اصفهان، طراحی دفتر طراحی براکت
سخن آخر
هنر سبک مینیمال در تلاش برای ایجاد باکیفیتترین زندگی با کمترینها است. سادگی در طراحی مینیمال، استفاده از نور طبیعی و رنگهای سفید و خنثی باعث ایجاد سکون و آرامش میشود، همان چیزی که افراد زیادی در این روزهای پرمشغله و پردغدغه به دنبال آن هستند. اگر شما هم به دنبال تغییر در فضای زندگی خود هستید به شکلی که به فضایی دلنشین و آرام برسید، سبک مینیمال و طراحی داخلی مینیمال میتواند به خوبی پاسخگوی شما باشد.
به نظر شما سادگی سبک مینیمال بهتر است یا تجملات؟
آیا کم بودن میزان مبلمان در سبک مینیمال به معنای وجود کمبود است؟
به نظر شما سبک مینیمال در ایران میتواند جایگزین خوبی برای معماری سنتی باشد؟
نظرات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.