آشنایی با نمای تراکوتا و کاربردهای آن + تصاویر

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه تاریخ نگارش: ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۳
تعداد رای‌دهندگان:
۵
۳

اگر شما هم علاقه مند به نمای تراکوتا هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری از آن کسب کنید، همراه ما باشید.

شناخت انواع متریال و سبک نمای ساختمان، یکی از مهم‌ترین وظایفی است که متخصصین این حوزه برعهده دارند. اگر شما هم علاقه‌مند به کشف و شناخت نماهای مختلف هستید، قطعا شناخت نمای تراکوتا برای‌تان اهمیت دارد. این مدل نما به عنوان یکی از جدیدترین و دوست داشتنی‌ترین ترندهای مورد توجه این روزها شناخته می‌شود. نمای ساختمان یکی از بخش‌های مهمی است که در معماری خارجی سازه به آن پرداخته می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، آگاهانه‌تر انتخاب کنید. متخصصین بساز و بچین در اینجا هر چیزی که باید از نمای تراکوتا بدانید را ارائه می‌کنند و اطلاعاتی جامع در خصوص اقلیم مناسب اجرای نمای تراکوتا و ایده‌های مختلف در خصوص آن را بررسی خواهند کرد.

اگر شما هم عاشق کسب اطلاعات در این خصوص هستید و می‌خواهید از نمای تراکوتا بیشتر بدانید، همراه ما باشید.

 

 نمای تراکوتا چیست؟

 نمای تراکوتا چیست؟

قبل از هرچیزی بررسی هویت سبک‌ها برای ما اهمیت دارد. به همین دلیل لازم است تا نسبت به بررسی تاریخچه نمای تراکوتا Terracotta اطلاعات بیشتری کسب کنید. در واقع معنای لغوی کلمه تراکوتا، "خاک پخته" است. شما به راحتی می‌توانید با همین معنی، ماهیت نما را متوجه شوید. در این سبک نما، از خاک رس طبیعی پخته شده استفاده می‌شود. در واقع شما بخشی از طبیعت را در نمای ساختمان استفاده می‌کنید. این ماده از دوران باستان برای ساخت انواع مجسمه‌، سفال و پوشش‌های ساختمانی استفاده می‌شد. نمای تراکوتا با استفاده از رنگ‌های گرم و طبیعی هویت خودش را نشان می‌دهد. استفاده از این رنگ‌ها می‌تواند حس و حال خاصی به نمای ساختمان ببخشد. رنگ های گرمی مثل قرمز، آجری، قهوه‌ای و نارنجی همگی انرژی مطلوبی از اصالت را برای سازه شما به همراه دارند.

 

 مزایای استفاده از نمای تراکوتا

 مزایای استفاده از نمای تراکوتا

قبل از هرچیزی بهتر است بدانید که مزیت استفاده از نمای تراکوتا در ساختمان‌ها چیست! در واقع بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که نمای تراکوتا با درک این مزیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و از سوی طراحان و سازندگان مورد توجه قرار دارد.

  • دوام بالا: نمای تراکوتا به عنوان یکی از نماهای پایدار مورد توجه قرار می‌گیرد. این مدل نما، به دلیل استفاده از مواد بسیار بادوام، می‌تواند در طولانی مدت ساختاری بی‌نظیر بر روی نمای ساختمان داشته باشد. این نوع نما، در برابر شرایط آب و هوایی سخت، اشعه آفتاب، باران و تغییرات دمایی به شدت مقاوم است و با گذر زمان دچار تغییر رنگ و فرسایش نمی‌شود.
  • زیبایی طبیعی: جالب است بدانید که نمای تراکوتا، به عنوان نمایی طبیعی شناخته می‌شود. ساختاری که طبیعت را به تار و پود ساختمان اضافه می‌کند و می‌تواند رنگی گرم و جذاب برای نما ایجاد نماید. شما به راحتی می‌توانید نمای تراکوتا را در سازه‌های مختلف استفاده کنید و حس و حالی از طبیعت را تداعی کنید.
  • عایق صوتی و حرارتی: شاید جالب باشد که بدانید به دلیل ساختار متریالی که در نمای تراکوتا استفاده می‌شود، می‌توان از آن به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی نام برد. استفاده از خاک رس و آجرهای مخصوص در این نما به دلیل دارا بودن سطح متخلخل، می‌توانند مانع از هدر رفت انرژی شوند و کم‌ترین انتقال صدا به فضای داخلی را داشته باشند.
  • سازگاری با محیط زیست: همان‌طور که پیشتر نیز اشاره کردیم، یک مزیت مهم نمای تراکوتا، استفاده از مواد طبیعی است. در ساخت متریال کاربردی نمای تراکوتا، از خاک رس استفاده می‌شود که اقلیم‌های مختلف سرزمین عزیزمان به وفور یافت می‌شود. به همین دلیل می‌توانیم نمای تراکوتا را یک طراحی پایدار و مناسب بدانیم و بدون نگرانی از آسیب رساندن به طبیعت، آن را استفاده کنیم.
  • انعطاف‌پذیری در طراحی: نمای تراکوتا به دلیل قابلیت قالب‌گیری آسان، می‌تواند در هر اندازه و شکلی مورد استفاده قرار گیرد. پنل‌های مختلف و کاشی یا آجرهایی از این جنس، به راحتی قابل ساخت هستند. خلاقیت بالا در طراحی و اجرای نمای تراکوتا به عنوان یکی از اصلی‌ترین مزایای آن درنظر گرفته می‌شود.

 

 معایب نمای تراکوتا

 مزایای استفاده از نمای تراکوتا

در بساز و بچین، آگاهی رسانی واقعی اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل لازم است تا در خصوص نمای تراکوتا اطلاعات درستی کسب کنید. نمای تراکوتا به همان میزان که مزایای متعددی دارد، دارای معایبی است که دانستن آن برای‌تان ضروری است. هرچند رخ دادن هرکدام از حالاتی که در خصوص معایب متریال مطرح می‌شود، بسیار نادر است؛ اما لازم است تا اطلاعاتی واقعی در این خصوص کسب کنید. شکنندگی متریال به کار رفته در نمای تراکوتا بسیار مورد توجه است. هرچند این متریال با خاک رس و دوام بالا تولید و عرضه می‌شود، اما در برابر ضربات مستقیم می‌تواند شکننده باشد. به همین دلیل هزینه بالایی برای حمل و نقل یا نصب آن دریافت می‌گردد. نکته مهم دیگر، نگهداری از آن است. معمولا متریال به کار رفته در نمای تراکوتا نیازمند نگهداری است. چرا که در برخی از شرایط جوی دچار تغییر ظاهر می‌شود و باید به کمک متخصصین این حوزه در دوره‌های مشخصی تمیز و نگهداری شود.

 

 اصول طراحی نمای تراکوتا

 اصول طراحی نمای تراکوتا

نمای تراکوتا این روزها به شدت محبوب شده است. افراد زیادی برای استفاده از این نمای جذاب کاندید هستند و شبانه‌روز تحقیق می‌کنند تا نحوه طراحی و اجرای آن را بدانند. در واقع این نمای دوست داشتنی با استفاده از خلاقیت متخصصین معماری نما طراحی می‌شود. در ابتدایی‌ترین مرحله اجرا، باید با استفاده از زیرسازی مناسب کار را شروع کنید. برای اجرای نمای تراکوتا، نیاز به زیرسازی قوی و پایدار خواهید داشت. به این ترتیب می‌توانید بدون ریسک و نگرانی جدا شدن متریال از نما، پنل‌ها را اجرا کنید. یادتان باشد که رعایت اصول ایمنی در اجرا به شدت اهمیت دارد و می‌تواند هزینه‌های جانبی بعدی را به حداقل برساند. در بعضی از مدل‌های طراحی نمای تراکوتا، از اتصالات انعطاف‌پذیر استفاده می‌شود. شما به راحتی می‌توانید با چنین طراحی‌هایی، نسبت به انعطاف پذیری نما در مواجهه با شرایط جوی مختلف اقدام مثبتی انجام دهید. با نصب صحیح ریسک آسیب به نما بر اثر انبساط و انقباض کاهش پیدا می‌کند. در همین راستا تعبیه درزهای انبساطی بین پنل‌های تراکوتا، می‌تواند از ترک خوردن و آسیب به نمای تراکوتا جلوگیری کند. یادتان باشد که آب‌بندی صحیح متریال نما در ایمنی و دوام آن به شدت اهمیت دارد و می‌تواند شرایط مناسبی را ایجاد کند.

 

نمای تراکوتا مناسب چه اقلیمی است؟

نمای تراکوتا مناسب چه اقلیمی است؟

نمای تراکوتا بسیار انعطاف پذیر است. استفاده از آن در مناطق مختلف با اقلیم‌های گوناگون، یک گزینه مورد توجه برای علاقه‌مندان به این سبک نما است. شما به راحتی می‌توانید این نما را در مناطق معتدل استفاده کنید. نمای تراکوتا به دلیل توانایی عایق حرارتی مطلوبی که دارد، در اقلیم‌های معتدل کارایی بسیار خوبی خواهد داشت. در واقع در این اقلیم‌ها، کاهش مصرف انرژی و عایق بودن به شدت می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. استفاده از این نما در مناطق گرم و خشک نیز گزینه مناسبی است. بهتر است بدانید که نمای تراکوتا در شرایط آب و هوایی گرم و خشک، به دلیل عایق حرارتی مطلوب و مقاومت در برابر اشعه UV یک انتخاب برنده برای شما است. حتی این نمای دوست داشتنی در مناطق مرطوب نیز کاربرد دارد. در نواحی شمالی با استفاده از نمای تراکوتا، می‌توانید دوام خوبی را تجربه کنید. اما به این نکته توجه داشته باشید که اجرای صحیح و آب بندی مناسب نقش مهمی در کاربری این نما خواهد داشت.

حتما بخوانید:  اصول نورپردازی نمای ساختمان + معرفی ۳۵ ایده جذاب!

 کاربرد نمای تراکوتا در معماری

نمای تراکوتا مناسب چه اقلیمی است؟

شناخت کاربرد نماهای مختلف، به شما دید وسیع‌تری می‌بخشد. به همین دلیل لازم است تا اطلاعاتی در خصوص کاربرد نمای تراکوتا در معماری کسب کنید.

 

 ۱.  ساختمان‌های تجاری و اداری

یکی از فضاهای جذابی که می‌توانید در آن، زیبایی نمای تراکوتا را تجربه کنید، ساختان‌های تجاری و اداری است. استفاده از تراکوتا در پروژه‌های تجاری و اداری به دلیل زیبایی ظاهری، نمای خاص و مقاومت بالای متریال، بهترین گزینه برای این مدل سازه‌ها است. با کمک نمای تراکوتا می‌توانید ظاهری لوکس و اصیل ایجاد کنید. عدم وجود چنین نماهایی در سطح شهر می‌تواند ظاهر نمای تجاری و اداری شما را بسیار چشم‌گیر و جذاب کند. به همین دلیل ایده‌ پردازی برای آن بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.

 

 ۲.  ساختمان‌های مسکونی لوکس

خانه‌های ویلایی و آپارتمان‌های مدرن و لوکس امروزی، به اندازه زیبایی ظاهری‌شان ارزشمند هستند. شما به راحتی می‌توانید با ایده پردازی و دیزاین نما به سبک تراکوتا، ارزش افزوده بالایی برای ملک ایجاد کنید. این روزها بسیاری از سازه‌ها از نمای ساده، غیر اصیل و نامناسب استفاده می‌کنند و ظاهر شهر چندان دلچسب نیست. در چنین شرایطی اجرای یک نمای تراکوتا می‌تواند ساختمان شما را تبدیل به نگین جواهر یک انگشتر کند که در بین سایر سازه‌ها می‌درخشد. به همین دلیل جالب است تا استفاده از این ایده را برای سازه‌های مسکونی و ویلایی را در اولویت قرار دهید. این مدل نما می‌تواند حس و حال بی‌نظیری در فضا ایجاد کند و گرمابخش محیط باشد.

 

 ۳.  مراکز فرهنگی و تاریخی

در کشور عزیزمان استفاده از سفال و خاک رس به گذشته باز می‌گردد. به همین دلیل نمای تراکوتا حس و حال اصیلی ایجاد می‌کند که یادآور تاریخ و فرهنگ غنی ما در معماری سنتی است. شما می‌توانید از این نما در سازه‌های مرتبط با فرهنگ و تاریخ کمک بگیرید. فضاهایی مثل موزه، کتابخانه یا سالن‌های تئاتر بهترین جا برای اجرای این سبک نما محسوب می‌شوند.  کمک گرفتن از ایده‌هایی که برای این فضاها قابل اجرا است، حس و حال خوبی برای مراجعه کنندگان ایجاد می‌کند.

 

 مهم‌ترین نکات انتخاب نمای تراکوتا

نمای تراکوتا

اگر شما هم عاشق نمای تراکوتا شده‌اید، بهتر است بدانید که نکاتی در خصوص آن وجود دارد که دانستن آن ضروری است. آشنایی با این نکات کمک می‌کند تا بدون پشیمانی و مشکلات جانبی دیگر، برای انتخاب این سبک نما دست به کار شوید.

  • بررسی کیفیت متریال: انتخاب نمای تراکوتا می‌تواند حس و حال بی‌نظیری در فضا ایجاد کند. اما لازم است به این نکته توجه کنید که انتخاب یک متریال باکیفیت از برندهای معتبر، اهمیت بالایی دارد. این موضوع تضمین ‌کننده دوام و زیبایی طولانی‌ مدت سازه شما است و می‌تواند هزینه‌های جانبی تعمیر و نگهداری را کاهش دهد.
  • انتخاب رنگ و بافت مناسب: تمام زیبایی و جذابیت نمای تراکوتا وابسته به رنگ و بافت آن است. پترن نمای تراکوتا تعیین کننده جلوه و خاص بودن سازه شما است. به همین دلیل اگر طرفدار حس و حال جذاب یک اثر هنری در سازه مدنظر هستید، حتما به این نکته توجه داشته باشید.
  • خلاقیت: برای طراحی و ساخت یک نمای تراکوتای جذاب، نیاز دارید تا خلاقیت را مدنظر قرار دهید. ارتقاء خلاقیت کمک می‌کند تا یک نتیجه بی‌نظیر از اجرا مشاهده کنید و حسابی از آن لذت ببرید.
  • مشاوره با متخصصان: برای نصب و اجرای نمای تراکوتا، باید از نظر متخصصین کمک بگیرید و فضا را به بهترین شکل ممکن دیزاین کنید. یادتان باشد که متخصصین با سابقه در این زمینه می‌توانند تمام نکات خرید، قالب گیری، ایده پردازی و نصب را مدنظر داشته باشند و یک نتیجه حرفه‌ای برای‌تان رقم بزنند.

مطلب پیشنهادی: انواع نمای ساختمان؛ معرفی انواع نماهای ساختمانی + نمونه و جزئیات

کلام آخر

نمای تراکوتا به عنوان یک گزینه دوست داشتنی و جذاب شناخته می‌شود. اگر شما هم طرفدار این سبک نما هستید، قطعا با استفاده از نکاتی که در بالا به آن اشاره شد می‌توانید قدرت تصمیم گیری بیشتری داشته باشید. انتخاب آگاهانه در این زمینه کمک زیادی می‌کند تا همه چیز را تحت کنترل داشته باشید.

ایده شما برای اجرای نمای تراکوتا چیست؟ نظرتان را برای ما بنویسید.
برچسب ها:
نما ساختمان
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
در حال گرفتن اطلاعات...
سفارش کالا و خدمات دکوراسیون
نظرات کاربران روی این مقاله