همه جزییاتی که باید درباره نمای کرتین وال و شیشه کرتین وال بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۳ دقیقه تاریخ نگارش: ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
تعداد رای‌دهندگان:
۰
۰

---

ظاهر ساختمان خود را با نمای کرتین وال و شیشه کرتین مدرن کنید. نمای کرتین وال و شیشه کرتین وال با لامل‌های افقی و عمودی، زیباترین پوشش‌های خارجی برای ساختمان محسوب می‌شوند. اگر ساختمانی بزرگ و چند طبقه دارید، بسته به میزان بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید، می‌توانید از انواع پروفیل آلومینیومی اکسترود برای سازه اصلی و شیشه برای مواد پرکننده، ورق کامپوزیت، فایبر سمنت برد، چوب، پلی کربنات و... استفاده کنید.

نمای کرتین وال (curtain wall) چیست؟

نمای کرتین وال شامل لامل‌های عمودی و افقی می‌شود که بین آن‌ها شیشه قرار دارد. این نمای شیشه‌ای به عنوان یک سیستم غیرسازه‌ای به حساب می‌آید که پوششی برای دیوارهای خارجی ساختمان است. نمای کرتین وال بیشتر در ساختمان‌های بزرگ و چند طبقه به کار می‌رود.

یکی از بهترین و پرکاربردترین نماهای ساختمانی را کرتین وال‌ها می‌دانند. با استفاده از این نما می‌توانید فضای داخلی و خارجی ساختمان را از یکدیگر جدا کنید. 

کرتین وال در نور آفتاب غروب

انواع مختلف کرتین وال

به ‌طور کلی نمای کرتین وال از دو متریال اصلی ساخته شده که شامل سازه اصلی و مصالح پرکننده می‌شوند. اغلب در هنگام به کارگیری این نوع نما، از پروفیل آلومینیومی اکسترود برای سازه اصلی و شیشه برای مواد پرکننده استفاده می‌شود. 

به ‌طور کلی کرتین وال‌ها به ۲ نوع فیس کپ و فول فریم لس تقسیم می‌شوند. از وجوه تمایز در این دو نوع پنجره کرتین وال می‌توان به روش اجرا و استفاده از درپوش در فیس کپ و عدم استفاده از آن در فریم لس اشاره کرد.

سیستم درپوش‌دار فیس کپ

از سیستم درپوش‌دار فیس کپ جهت اجرای نمای کرتین وال برای خطوط قابل مشاهده، استفاده می‌شود. در این نوع، قاب آلومینیومی دور شیشه به کار نرفته است و شیشه، تماس مستقیمی با استراکچر آلومینیومی کرتین وال دارد. با توجه به این تماس مستقیم، یک پروفیل نگهدارنده روی لامل پیچ می‌شود که می‌تواند شیشه را نگه‌ دارد و از شکستن آن جلوگیری کند.

پس از نصب کامل شیشه، لازم است تا نما را با کمک لاستیک‌های EPDM آب‌بندی و هوابندی کنید. در این نوع نمای کرتین وال، درپوش‌هایی با سایزهای مختلف روی نگهدارنده نصب می‌شوند. سیستم فیس کپ در دو مدل درپوش‌دار کامل افقی و عمودی و نیمه درپوش‌دار افقی و عمودی وجود دارد. در سیستم‌های نیمه ‌درپوش‌دار تنها یکی از خطوط با درپوش آلومینیومی پوشانده می‌شود و سایر نقاط با لاستیک‌های EPDM آب‌بندی و هوابندی خواهند شد.

کرتین وال نما مدول بندی عمودی

سیستم بدون درپوش فریم لس

نمای کرتین وال فریم لس دارای فریمی است که می‌تواند شیشه را از پشت قاب کند و آن را توسط قطعه‌های آلومینیومی مخصوص روی لامل نگه ‌دارد. به این ترتیب زمانی که کرتین وال فریم لس خارج از ساختمان اجرا می‌شود، تنها ژویین‌هایی بین شیشه‌ها قابل مشاهده هستند.

این نوع نما از زیبا‌ترین و پرکاربردترین نماهای ساختمانی شناخته می‌شود؛ زیرا علاوه ‌بر نصب آسان، از آب‌بندی مناسبی نیز برخوردار است. در نمای شیشه ای کرتین وال شیشه‌ای فریم لس، شاهد سطحی یکدست خواهید بود که نظافت و تمیزکاری آن بسیار راحت است و همچنین سرعت نصب بالایی نیز دارد.

نمای کرتین وال یونیتایز

این نوع نما از یونیت‌های شیشه‌‌ای بزرگ به وجود می‌آید که در داخل کارخانه ساخته و اجرا می‌شوند. این نما با کمک لنگرهای مختلفی به ساختمان اتصال می‌یابد. ویژگی بارز نمای کرتین وال یونیتایز، کیفیت بالای آن در محیط‌های کنترل شده است.

نصب این نما بسیار راحت و آسان است و در مدت زمان کوتاهی اجرا می‌شود. در پروژه‌هایی با تعداد ماژول‌ها یکسان، هزینه زیاد نیروی کار، ارتفاع و طبقات کار بالا و محیطی با کارایی بیشتر، از این نوع نمای کرتین وال استفاده می‌کنند.

 

کرتین وال بازشو

این نوع نما، زیبایی و جلوه بسیار خوبی دارد؛ زیرا با قطعات ریز تراشکاری شده و آبکاری کروم به‌ وجود آمده ‌است. کرتین وال کابلی علاوه ‌بر زیبایی، از کشش و انعطاف خوبی برخوردار بوده و به راحتی در فضاهای مرتفع بیش از ۵ متر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عایق‌بندی در لامل نمای کرتین وال چگونه است؟

طراحی لامل در نمای کرتین وال به گونه صورت انجام می‌گیرد که قابل‌ عایق‌بندی باشد. لامل را می‌توان در برابر شرایط آب ‌و هوایی و محیطی مختلف به خوبی عایق‌بندی کرد. در ساخت و طراحی لامل‌، شیارها و درزهایی وجود دارند که می‌توان عایق‌بندی آن‌ها را با استفاده از لاستیک‌های مخصوص به نام EPDM، انجام داد.

با استفاده از این لاستیک‌ها می‌توان یک عایق حرارتی یا ترمال بریک را برای لامل ایجاد کرد و مانع از هرگونه تبادل حرارتی از داخل به خارج ساختمان شد. عایق‌بندی لامل همچنین در صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز نقش به سزایی دارد. در برخی از سیستم‌های اجرا شده با استفاده از لامل، برای عایق‌بندی از لاستیک‌های پلی آمید بهره می‌برند.

نمای کرتین وال چه تفاوتی با نماهای ساختمانی دیگر دارد؟

یکی از مدرن‌ترین سیستم‌های نمای ساختمانی، نمای کرتین وال است که ساختاری محکم و جدا دارد. این نما به گونه‌ای تولید می‌شود که بار سنگینی شیشه‌ها و اجزای نما روی لامل و سازه نگهدارنده قرار می‌گیرد. در این شرایط نما هیچ‌گونه سنگینی حاصل از وزن شیشه یا باد و طوفان و... را بر ساختمان وارد نمی‌کند.

کرتین وال آراد

این سنگینی همچنین هیچ تاثیری بر نمای ساختمان ندارد و در سازه تغییری ایجاد نمی‌کند. به‌ گونه‌ای که می‌توان گفت سیستم نمای لامل یک سازه کاملاً جداگانه از ساختمان به حساب می‌آید. سایر نماهای به کار رفته در ساختمان مانند چوب، آجر، سنگ و... این‌چنین نیستند و روی دیواره‌های خارجی ساختمان نصب می‌شوند.

به همین دلیل تمام سنگینی این نماها بر سطح خارجی ساختمان وارد می‌شود و ساختمان باید تحمل وزن این نماها را داشته باشد. در نتیجه، به طور کلی اجرای نمای کرتین وال علاوه ‌بر زیبایی، استحکام بالا‌تری نیز به ساختمان می‌بخشد.

ساختار نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال با نام دیوار پرده نیز شناخته می‌شود که در دسته زیباترین نماهای مدرن قرار می‌گیرد. از این نما به ‌عنوان پوشش‌دهی نمای خارجی ساختمان نیز استفاده می‌کنند. در ساختار این پنجره کرتین وال، از پروفیل‌ آلومینیومی و شیشه‌ استفاده می‌شود.

این نمای کرتین دارای دو لامل افقی و عمودی است که به ترنسم و مولیون نیز شناخته می‌شوند. در ساختار نمای کرتین وال ترنسم‌ها در مقایسه با مولیون‌ها از طول بیشتری برخوردار هستند، اما در بعضی از مواقع نیز طول هر دو، یکسان است. این نما ساختاری خودایستا داشته و هیچ‌گونه بار مرده‌ای را بر ساختمان وارد نمی‌کند. به طور کلی نمای کرتین وال دارای ساختاری مجزا است که برای ساختمان‌های مرتفع بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کرتین وال و کامپوزیت

نمای کرتین وال (curtain wall): درباره تاریخ نمای کرتین وال چه می‌دانید؟

تاریخچه نمای کرتین وال برخلاف تصور عموم مردم، به دوران قرون وسطی بازمی‌گردد. در این دوران بسیاری از قلعه‌ها شامل یک نگهبانی یا برج و یک حیاط بوده‌اند که با استفاده از یک دیوار محافظ از یکدیگر جدا می‌شدند. این دیوارهای محافظ که در آن زمان اغلب به صورت سنگ‌فرش مورد استفاده قرار می‌گرفتند، به کرتین وال شناخته می‌شدند.

این دیوارها با فاصله و ضخامت ۲ تا ۶ متر به ارتفاع ۱۳ متری ساخته می‌شدند. در ابتدای استفاده، از چوب برای ساخت‌ آن‌ها استفاده می‌کردند. با پیشرفت صنعت معماری چوب به سنگ تبدیل شد تا پوسیدگی کمتری رخ دهد.

مزایای استفاده از نمای کرتین وال

زمانی که نمای کرتین وال را در قسمت خارجی ساختمان نصب می‌کنید، می‌توانید شاهد مزایای بسیار آن هم برای داخل ساختمان و هم خارج آن باشید. برخی از این مزایا شامل موارد زیر می‌شوند.

کرتین وال از داخل

  • افزایش جذابیت نمای ساختمان
  • زیباتر نشان دادن نمای ساختمان با به کارگیری شیشه‌های رنگی
  • ایجاد محدودیت دید به داخل ساختمان با بهره‌وری از شیشه‌های رفلکس در لامل
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی و قابل محاسبه بودن آن با نوع شیشه انتخاب شده
  • به‌ وجود آمدن محیط داخلی آرام و دلنشین با توجه به نوع رنگ انتخابی برای شیشه‌های نما
  • کاهش حرارت و انتقال آن از داخل به خارج با عایق‌بندی کرتین وال
  • نصب آسان و سریع
  • تمیزکاری و نظافت بسیار راحت
  • حذف نفوذ آب ‌و هوا به داخل ساختمان
  • داشتن مقاومت در برابر به باد، طوفان و آلودگی‌های صوتی

اجرای پنجره کرتین وال توسط تیم حرفه‌ ای

اجرای صحیح و درست نمای کرتین وال یکی مهم‌ترین و حساس‌ترین اقدامات است؛ زیرا این کار نیاز به دقت زیادی دارد. در صورت نصب درست پنجره کرتین وال، سنگینی و فشار ناشی از آب‌ و هوا و باد و طوفان به ساختمان و فضای بیرونی آن اصابت نمی‌کند.

پس با کمک گرفتن از تیم‌ حرفه‌ای و مجرب می‌توانید بهترین نما کرتین وال را برای ساختمان خود نصب کنید و محیط و فضای مدرنی را به ‌وجود آورید. برای اجرای نمای کرتین وال چندین روش وجود دارند که دو روش آن به شرح زیر هستند.

کرتین وال پوسته دوم

روش استیک: یک نوع روش کارگاهی که بخش عمده‌ای از ساخت نما در کارگاه ساختمانی صورت می‌گیرد، استیک نام دارد. در این روش، کلیه اتصالات از جمله اتصالات پروفیل‌ها و لامل‌ها روی براکت‌های گالوانیزه و ضدزنگ انجام می‌شوند. در روش استیک اجرای تمامی اتصالات همسان بوده و به صورت متناوب قابل انجام هستند. این شیوه به زمان زیادی نیاز دارد و به دو عامل استحکام و خطوط نمایان وابسته است.

روش درپوش‌دار: در این روش، زیرسازی‌های افقی و عمودی صورت می‌گیرند و شیشه به صورت مستقیم روی لامل نصب خواهد شد. سپس، با کمک یک درپوش، روی لامل محکم می‌شود. اگر به دنبال زیبایی بیشتر کار هستید نیز می‌توانید از درپوش‌های مختلف استفاده کنید‌‌.

اجزا و تجهیزات نمای کرتین وال (یراق‌آلات کرتین وال)

یراق‌آلات و تجهیزاتی که در ساختار شیشه کرتین وال مورد استفاده قرار می‌گیرند، هر کدام دارای کاربرد و نقش متفاوتی هستند. هر یک از این اجزا با کیفیت و عملکرد بهینه‌ خود، وظیفه مختلفی را نیز برعهده دارند. برخی از این اجزا شامل موارد زیر می‌شوند.

  • براکت یا انکر: انکر یکی از اجزای مهم در لامل کرتین وال است که به عنوان عضو محکم‌کننده به سازه متصل می‌شود و شیشه‌ها را نگه ‌می‌دارد.
  • لاستیک عایق‌بندی: با کمک این لاستیک‌ها می‌توانند از نفوذ آب، هوا، گرما و حرارت جلوگیری کنند و عمر مفید نما را افزایش دهند.
  • اسپیسر: اسپیسر‌ها فاصله بین قطعات شیشه‌ای را تنظیم کرده و فضای مناسبی برای جریان هوا را ایجاد می‌کنند‌.
  • کانکتور: از کانکتور برای اتصالات قطعات نما با یکدیگر استفاده می‌شود.

کرتین وال قوس دار

  • پرشر پلیت: این قطعه برای افزایش مقاومت و پایداری نما در برابر فشارهای داخلی و خارجی کاربرد دارد.
  • مولیون: اصلی‌ترین عنصر نگهدارنده در نمای کرتین وال، مولیون‌ها هستند که می‌توانند سازه را نگهداشته و محکم کنند.
  • کاور کپ: برای محافظت از قطعات و اتصالات داخلی می‌توان از کاور کپ استفاده کرد.
  • دستگیره: برای سهولت در کار کردن و باز و بسته کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

‌اجرای پنجره کرتین وال توسط شرکت نمای مدرن آراد

مجموعه نمای مدرن آراد یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه اجرای نمای مدرن و کرتین وال است. این شرکت با بیش از ۱۰ سال سابقه، آماده ارائه خدمات خلاقانه و مدرن به مشتریان خود است. متخصصان و کارشناسان حرفه‌ای این مجموعه اطلاعات و مشاوره‌های لازم در زمینه نصب و اجرای نمای کرتین وال را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

شما با کمک از مجموعه نمای مدرن آراد می‌توانید نمای ساختمان خود را خلاقانه‌تر و مدرن‌تر طراحی کرده و به آسانی اجرا کنید.

کرتین وال شرکت آراد

قیمت اجرای نمای کرتین وال

با توجه به میزان افزایش استفاده از نمای کرتین وال، یکی از دغدغه‌های موجود آگاهی از بهای طراحی و اجرای آن است. این نما با توجه به نوع کرتین وال، هزینه زیرسازی، نوع شیشه، نوع اتصالات، رگلاژ، آب‌بندی، هوابندی، قیمت ماستیک‌کشی، نوع عایق‌بندی، و... قیمت‌گذاری می‌شود.

به ‌طور کلی قیمت نمای کرتین وال با کیفیت خارجی و ایرانی برای هر ساختمان متفاوت است. برای قیمت‌گذاری دقیق لازم است تا جنس لامل‌ها بررسی شده، نوع شیشه و رنگ آن‌ها نیز مشخص شوند.

نمای کرتین وال سه طبقه

سخن پایانی

با توجه به افزایش استفاده از نمای کرتین وال، آگاهی از انواع آن اهمیت بسیاری دارد. این نما به دلیل قرارگیری در دسته مدرن‌ترین نماهای ساختمانی و داشتن تفاوت با سایر نماها، امروزه طرفداران زیادی دارد. این نما با پروفیل آلومینیومی و شیشه‌ای خود، فضا و نمای ساختمان را بهبود می‌بخشد و زیباتر نشان می‌دهد. این نما سازه‌ای جداگانه از ساختمان محسوب می‌شود و هیچ‌گونه فشاری را به ساختمان وارد نمی‌کند. با کمک گرفتن از تیم حرفه‌ای نمای مدرن آراد، به راحتی می‌توانید پنجره کرتین وال را نصب کرده و در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید.

امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
در حال گرفتن اطلاعات...
سفارش کالا و خدمات دکوراسیون
نظرات کاربران روی این مقاله