بدون تردید، ایزوگام به عنوان عایقی در افزایش دوام و ایمنی سازه ها به عنوان یک سیستم پوششی و محافظت کننده پشرفته شناخته می شود. این عایق، یک لایه مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت بوده و می تواند از تخریب و زوال زودرس مصالح جلوگیری کند. به این ترتیب، هزینه های نگهداری و تعمیرات ساختمان هم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کنند.
امروزه، عایق باکیفیت و مقاومت بالا قادر است زیبایی و کارایی سطوح را در برابر تغییرات جوی و اشعه UV، به خوبی حفظ کند. این کار می تواند با ایجاد محیطی سالم، به بهبود بهره وری انرژی هم منجر شود. به همین دلیل کارخانجات تولید عایق های رطوبتی پیش ساخته، علاوه بر استحکام و ماندگاری ایزوگام، به فکر تولید محصولی با نصب و اجرای آسان و سریع افتادند که ماحصل تلفیق تجربه و رشد تکنولوژی، ایزوگام چسبی یا خودچسب است.
در این مقاله، بیشتر در مورد ایزوگام خودچسب خواهیم دانست. ویژگی ها، کاربرد و مزایای این عایق را در مقایسه با ایزوگام های معمولی هم بررسی خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ایزوگام چسبی (خودچسب) چیست؟
خوشبختانه همه تا حدود زیادی به اهمیت پوشش ایزوگام برای عایق بندی سطوح و ایجاد مقاومت در برابر عوامل محیطی و نم و رطوبت آشنا هستند. امروزه راهکارهای سریع و کارآمد هم ارائه می شوند که یکی از آن ها ایزوگام چسبی است. این محصول هم مقاومت بالایی دارد و هم سریع نصب می شود. پس به عنوان انتخابی مناسب برای افزایش عمر مفید سازه ها و حفاظت از آن ها شناخته می شود.
ایزوگام چسبی، به دلیل داشتن یک لایه که از قبل چسبانده شده، بدون نیاز به استفاده از حرارت، شعله یا حتی چسب های اضافی به راحتی بر روی سطوح مختلف نصب می شود. این سیستم حفاظتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب در پشت بام ها، استخرها، تراس ها و سایر سطوح مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد اولیه ایزوگام چسبی، هر یک در انعطاف پذیری، چسبندگی و خاصیت ضد آب بودن این محصول نقش مهمی دارند. در ادامه به اجزای اصلی این محصول اشاره می کنیم:
- قیر درجه یک پالایشگاهی که خاصیت انعطاف پذیری و ضد آب بودن ایزوگام خودچسب را فراهم می کند.
- پلیمرهای اصلاح کننده از قبیلSBS (استایرن-بوتادین-استایرن) و APP (اتاکتیک پلیپروپیلن) که با افزودن آن ها، مقاومت در برابر تغییرات دما، افزایش چسبندگی و انعطاف پذیری را بهبود می دهند.
- مواد افزودنی برای بهبود عملکرد برای چسبیدن ایزوگام به سطح مورد نظر و اطمینان از میزان چسبندگی مطلوب بر روی سطح به کار برده می شوند.
- تقویت کننده ها که از پلی استر یا پارچه های فایبر گلاس هستند و استحکام فیزیکی و مکانیکی ایزوگام را افزایش می دهند. این لایه ها مانع جلوگیری از آسیب دیدگی یا پارگی ایزوگام می شوند.
- پودر کلسیم کربنات هم برای کاهش هزینه های تولید و بهبود ویژگی های مکانیکی استفاده می شود، بدون این که بر کیفیت عایق تاثیر منفی بگذارد.
به صورت کلی، تناسب این مواد و ترکیب دقیق آن ها، ایزوگام پشت چسب دار را به یک عایق مناسب با نصب آسان و دوام بالا تبدیل کرده است. شرکت هایی مانند کارخانه ایزوگام هیرمان در دلیجان، توجه به کیفیت و استاندارد مواد در فرآیند تولید را به دقت پیگیری می کنند. آن ها مطمئن می شوند که محصول نهایی بتواند در برابر کلیه عوامل محیطی به خوبی نقش خود را در حفاظت از ساختمان ایفاء کند.
ویژگیهای مهم ایزوگام خودچسب
عایق بندی موثر: این پوشش به خوبی می تواند از نفوذ آب به سازه جلوگیری کند.
مقاومت بالا: عایق ایزوگام چسبی در برابر نفوذ آب باران و برف، اشعه UV و تغییرات دمایی مقاوم بوده و دوام طولانی مدت از خود نشان می دهد.
نصب آسان و سریع: از دیگر ویژگی های کلیدی این عایق، نصب ساده و سریع به دلیل لایه چسبی در پشت ایزوگام است. به عبارت دیگر، سطح مورد نظر، پس از تمیز کردن و زیرسازی، آماده نصب است و ایزوگام با فشار بدون نیاز به حرارت چسبانده می شود.
صرفه جویی در هزینه و زمان: بدیهی است که هزینه های اجرایی این ایزوگام به دلیل کاهش زمان نصب و عدم نیاز به مواد اضافی، به میزان قابل توجهی کاهش دارد. برای نصب توصیه می کنیم کار را به نصابان ماهر و آموزش دیده بسپارید.
درضمن خوب است بدانید، کارخانه ایزوگام دلیجان، این محصول را با ضخامت های ۲ و ۳ میلی متر تولید می کند. ایزوگام چسبی در عرض های ۱۰-۲۰-۳۰-۵۰ و ۱ متر و طبق سفارش خریدار قابل تولید است. طول ایزگام چسبی (خودچسب)، بر اساس استاندارد ۱۰متر است؛ اما بسته به نیاز مشتری قابلیت تغییر دارد.
کاربردهای ایزوگام پشت چسب دار (چسبی)
- پشت بام ساختمان ها
- بالکن ها و تراس ها
- سطوح شیب دار
- کنج دیوارها و پشت بام ها
- سرویس های بهداشتی، پارکینگ ها و آشپزخانه ها
- سطوح ناهموار و ناصاف
- بدنه کشتی ها و شناورها و سایر سطوحی که نیاز به عایق بندی در برابر نفوذ آب دارند.
آیا ایزوگام چسبی گزینه مناسبی برای عایق کاری است چرا؟
در پاسخ باید گفت بله، ایزوگام خودچسب برای عایق کاری مناسب است. دلایل اصلی آن هم عبارتند از:
نصب آسان و سریع
لایه چسبی پشت این ایزوگام، موجب می شود که عملیات نصب بدون استفاده از مواد و چسب های اضافی و با صرف زمان کمتری صورت بگیرد. پس این ویژگی به خوبی قادر است هزینه های اجرایی و زمان نصب را کاهش دهد.
پوششی یکنواخت ،بدون درز و یکدست
ایزوگام چسبی با ایجاد یک لایه به صورتی پکپارچه و یکنواخت، نفود رطوبت و آب را به حداقل می رساند. این امر بر روی عمر مفید ساختمان و جلوگیری از آسیب های ناشی از رطوبت نقش موثری دارد.
مقاومت در برابر شرایط اقلیمی و جوی
این محصول در طول زمان، عملکرد خود را به خوبی در برابر شرایط جوی حفظ می کند و از تخریب زودرس جلوگیری می کند.
صرفه جویی در هزینه ها
همان طور که کمی قبل تر اشاره کردیم، نصب ایزوگام خوچسب بسیار ساده و سریع است و هزینه های نگهداری بعدی را هم کاهش می دهد.
به طور خلاصه، ایزوگام چسبی، عایقی کاملاً مطمئن و کارآمد است، به شرط این که سطح مورد نظر به درستی، زیرسازی و آماده شود و نکات فنی در نصب هم رعایت گردد. در این صورت است که این محصول به خوبی قادر است از نفوذ آب و طوبت جلوگیری کند.
نکته پایانی
به عنوان نکته پایانی، یادآور می شویم ایزوگام چسبی یک راهکار سریع و کارآمد برای عایق بندی سطوح است. انعطاف پذیری و مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی، این عایق را به یک انتخاب مناسب برای افزایش عمر مفید ساختمان ها و حفاظت از آن ها تبدیل کرده است.