هبلکس چیست؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه تاریخ نگارش: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
تعداد رای‌دهندگان:
۰
۰

بلوک هبلکس به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین مصالح ساختمانی در بسیاری از کارخانجات با بهترین کیفیت تولید و با مناسب ترین قیمت در بازار به فروش می‌رسد.

بلوک هبلکس یکی از مصالح بتنی سبک به‌شمار می‌آید که در چندین سال اخیر به‌وفور در عرصه ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بلوک ساختمانی به‌دلیل مزایا و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد محبوبیت بسیاری در میان ساختمان سازان پیدا کرده است. بلوک هبلکس به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین مصالح ساختمانی در بسیاری از کارخانجات با بهترین کیفیت تولید و با مناسب ترین قیمت در بازار به فروش می‌رسد.

هبلکس

هبلکس

بلوک هبلکس با نام اختصاری AAC یکی از مصالح ساختمانی اتوکلاو شده است که عمده کاربرد آن افزایش استحکام و عایق‌بندی سازه است. امروزه از این بلوک برای ساخت دیوار‌های داخلی و خارجی استفاده می‌شود و با توجه به ساختاری که دارد می‌توانید با سرعت و راحتی بالایی اقدام به دیوارچینی با بلوک هبلکس کنید.

بلوک هبلکس نوعی بلوک سبک محسوب می شود که در ساختار آن از مقدار فراوانی هوا استفاده می شود و علت سبکی آن را نیز می توان وجود هوا در هبلکس دانست. بلوک هبلکس با توجه به وزن بسیار کمی که دارد سرعت انجام کار را تا حد بالایی افزایش می‌دهد و هزینه‌های مربوطه را نیز کاهش خواهد داد.

تاریخچه هبلکس

تاریخچه هبلکس

بلوک هبلکس برای اولین بار در سال ۱۳۴۲ و توسط یک دانشمند و معمار سویدی به نام اکسل اریکسور در شهر استکهلم ساخته شد. هبلکس به‌عنوان بتن گازی سبک که ساختاری متخلخل دارد حدود ده سال پس‌از تولید یعنی در سال ۱۳۵۶ پای کارخانه‌های تولید هبلکس یعنی کارخانه سیپورکس سوید به آبیک قزوین و در سال ۱۳۷۱ پای کارخانه یونی پل لهستان به کشور ما ایران باز شد.

در طی این سال‌ها بلوک هبلکس به‌صورت مداوم در ایران تولید می‌شد و جایگاه ویژه ‌ی نیز در میان سازندگان و مهندسان ساختمانی پیدا کرد به‌گونه‌ای که امروزه به‌عنوان بهترین بلوک ساختمانی در دنیا شناخته می‌شود و استحکام و عملکرد سازه را دو چندان می‌کند.

ترکیبات بلوک هبلکس

ترکیبات بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس از ترکیبات و مواد مختلفی ساخته می‌شوند که در ادامه به بیان متریال به‌کار‌رفته در ساخت بلوک هبلکس می‌پردازیم:

ترکیبات بلوک هبلکس

توضیحات

سیمان

سیمان یکی از مهم‌ترین متریال به‌کار‌رفته در ساخت هبلکس محسوب می‌شود. سیمان به‌عنوان یک ماده چسبنده عمل می‌کند و میزان مقاومت و استحکام سازه را تا حد بالایی افزایش می‌دهد.

آهک

استفاده از آهک در ساختار بلوک هبلکس نقشی اساسی در فرآیند شیمیایی و سفت شدن بلوک‌ها دارد و میزان پایداری ومقاومت حرارتی هبلکس را تا حد بالایی افزایش خواهد داد.

پودر آلومینیوم

پودر آلومینیوم نیز یکی دیگر از ترکیبات ساخت هبلکس است که به‌منظور ایجاد ساختار متخلخل و وزن سبک در بلوک هبلکس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیلیس

از دیگر مواد به‌کار‌رفته در ساخت هبلکس می‌توان به سیلیس اشاره کرد که نقش پرکننده دارد و موجب افزایش استحکام بلوک و خاصیت عایقی آن می‌شود.

آب

آب نیز نقشی حیاتی در ساخت بلوک هبلکس ایفا می کند و تمامی مواد شامل سیمان، آهک، سیلیس و پودرآلومنیوم را با یکدیگر ترکیب خواهد کرد. استفاده از آب تمیز و بدون آلودگی به شما در تهیه بلوک هبلکس با کیفیت بالا کمک شایانی می‌کند.

ابعاد و وزن بلوک هبلکس

ابعاد و وزن بلوک هبلکس

ابعاد به‌خاطر سبک بودن هبلکس چندان تأثیری بر روی وزن آن ندارند. به‌ازای تمامی بلوک‌های هبلکس می‌توان رنج وزنی مشخصی را در نظر گرفت. برای مثال هر مترمکعب هبلکس از ۴۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب شروع شده و تا ۵۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب متغیر است.

در حالت کلی ابعاد بلوک هبلکس را می‌توان با طول ۶۰۰ میلی‌متر، ارتفاع ۲۵۰ میلی‌متر و ضخامت بین ۷۵ تا ۵۰۰ میلی‌متر در نظر گرفت. البته ناگفته نماند که در پروژه‌های ساختمانی معمولاْ از ابعاد مشخص و معینی استفاده می‌شوند که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

  • 8*25*60
  • 10*25*60
  • 15*25*60
  • 20*25*60
  • 25*25*60

مراحل تولید بلوک هبلکس

مراحل تولید بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس اغلب در طی مراحل مختلفی تولید می‌شوند که در ادامه به بیان این مراحل ساخت بلوک هبلکس می‌پردازیم:

  1. تهیه مواد اولیه ساخت
  2. ترکیب مواد اولیه
  3. سفت شدن بلوک هبلکس
  4. فرآیند اتوکلاو بلوک هبلکس
  5. برش بلوک هبلکس
  6. خشک کردن و بسته‌بندی بلوک هبلکس

انواع بلوک هبلکس

انواع بلوک هبلکس

بلوک های هبلکس در انواع و مدل های مختلفی تولید می شوند و هر یک از آن ها بسته به کاربرد در بخش هایی از سازه مورد استفاده قرار می گیرند. از رایج ترین انواع بلوک هبلکس می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. هبلکس معمولی
  2. هبلکس اتوکلاو شده
  3. هبلکس سوراخ دار
  4. هبلکس مسلح

کاربرد‌های بلوک هبلکس

کاربرد‌های بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس در هر ابعاد و اندازه‌ای که تولید می‌شوند دارای کاربرد مخصوص به خود هستند. از عمده کاربرد بلوک‌های هبلکس می‌توان به دیوارچینی داخلی و خارجی در ساختمان‌های صنعتی، مسکونی و تجاری اشاره کرد.

مشخصات و مزایای بلوک هبلکس

مشخصات و مزایای بلوک هبلکس

بلوک هبلکس به‌واسطه مزایا و ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی که دارد محبوبیت بسیاری در میان سازندگان و مهندسان پیدا کرده است. از رایج‌ترین مشخصات بلوک هبلکس می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • وزن بسیار سبک
  • عایق حرارتی
  • عایق صوتی
  • سرعت اجرای بالا
  • مقاومت بالا در برابر یخ‌زدگی
  • افزایش استحکام سازه
  • حمل و نقل راحت
  • مقاومت بالا در برابر زمین‌لرزه
  • مقاوم در برابر حریق
  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها
  • دوستدار محیط‌زیست
  • قابلیت سوراخ‌کاری

معایب بلوک هبلکس

بلوک هبلکس با وجود مزایا و خصوصیات مثبت فراوانی که دارد اما فاقد معایب هم نیست و در ادامه سعی داریم شما را با مهم‌ترین معایب این بلوک ساختمانی آشنا کنیم:

  • مقاومت فشاری کم
  • هزینه تولید بالا
  • عدم قابلیت استفاده در دیوار باربر
  • قیمت نسبتاً بالا

قیمت بلوک هبلکس

قیمت بلوک هبلکس

همانطور که متوجه شدید بلوک هبلکس در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود و به‌همین‌خاطر هر‌کدام از آن‌ها دارای قیمت متفاوتی خواهند بود. بلوک‌های هبلکس چندان تحت تأثیر نوسانات بازار نیستند و در مقایسه با سایر بلوک ‌ای ساختمان به‌ندرت دچار افزایش قیمت می‌شوند. با‌این‌حال توصیه می‌کنیم که برای اطلاع از قیمت هبلکس و خرید آن‌ها حتماً به وبسایت‌ها و نمایندگی‌های معتبر مراجعه کنید تا از کیفیت و عملکرد هبلکس نیز اطمینان کافی داشته باشید.

برچسب ها:
مصالح
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
در حال گرفتن اطلاعات...
سفارش کالا و خدمات دکوراسیون
نظرات کاربران روی این مقاله