با مدرنیته و افزایش جمعیت، زندگی آپارتمان نشینی به یکی از گزینههای شایع برای زندگی شهری تبدیل شده است. اما مدیریت این اجتماعات مسکونی چالشهایی را برای ساکنان و مدیران ایجاد کرده که یکی از مهمترین مسائل، تقسیم هزینههای مربوط به نظافت، نگهداری از امکانات مشترک و نصب آسانسور است. این امر به عنوان یک موضوع حساس، منجر به اختلافات و ناهماهنگیها بین ساکنان میشود. بنابراین، آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به تقسیم هزینه اسانسور برای هر طبقه و دیگر خدمات مشترک، میتواند به رفع بسیاری از این مشکلات کمک کند و زندگی در آپارتمانها را برای ساکنان راحتتر و سازماندهی شدهتر نماید.
محاسبه هزینه اسانسور برای هر طبقه
هزینه اسانسور برای هر طبقه در آپارتمان یک فرایند پیچیده میتواند باشد. اولین عاملی که باید در نظر گرفته شود، تعداد طبقات آپارتمان است. هرچه تعداد طبقات بیشتر باشد، هزینه نصب اسانسور برای هر طبقه نیز افزایش مییابد. نوع آسانسور نیز تأثیر زیادی بر هزینه نصب دارد. هزینهای که شرکت نصب کننده دریافت میکند، نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. هزینههای مربوط به تخریب ساختمان و ایجاد فضای مناسب برای نصب آسانسور نیز باید در نظر گرفته شود. هزینههای کارشناسی، مجوزها، مشخصات و تاسیسات ساختمان نیز از دیگر مواردی بوده که بر هزینه نصب آسانسور تأثیرگذار است. در مجموع، برای محاسبه هزینه نصب آسانسور در آپارتمان باید تمامی این عوامل مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
در ادامه به ۳ روش محاسبه هزینه نصب اشاره میکنیم:
1.پرداخت هزینه مساوی: پرداخت هزینه آسانسور به صورت مساوی بر اساس قانون سندیکا انجام میشود و همه دارندگان واحدها باید به یک میزان پرداخت کنند، حتی اگر در طبقات مختلف ساختمان باشند.
2.پرداخت هزینه بر حسب متراژ واحدها: پرداخت هزینه آسانسور بر حسب متراژ واحدها، روشی است که ساکنان بر اساس متراژ واحدهایشان مبلغ خود را پرداخت میکنند و مدیر ساختمان مسئول محاسبه و جمع آوری مبالغ است. این روش برای ساختمانهایی با متراژهای متفاوت مناسب میباشد.
3.پرداخت دو برابری طبقات بالا نسبت به طبقه پایینتر: در این روش هزینه نصب آسانسور بین ساکنین تقسیم میشود و شیوه این کار به این صورت است که طبقات بالاتر باید ۲ برابر طبقه زیرین خود هزینه پرداخت کند. به عنوان مثال هزینه اسانسور برای ۴ طبقه به شرح زیر تقسیم میشود:
- طبقه دوم ۲ برابر طبقه اول
- طبقه سوم ۲ برابر طبقه دوم
- طبقه چهارم ۲ برابر طبقه سوم
همچنین هزینه آسانسور ۵ طبقه نیز به همین روال تعیین میشود، یعنی طبقه ۵ باید ۲ برابر طبقه چهارم هزینه پرداخت کند یا هزینه اسانسور برای ۳طبقه به این معناست که طبقه سوم باید 2 برابر طبقه دوم هزینه بپردازد. ضمنا هزینه آسانسور برای دو طبقه با توجه به این که کدام طبقات مدنظر هستند با یکدیگر جمع خواهند شد.
هزینه خدمات سرویس و نگهداری آسانسور بر عهده کدام طبقه است؟
هزینه تعمیر اسانسور برای هر طبقه یکی از موضوعاتی است که بر عهده مالک ساختمان یا واحد میباشد. این هزینهها معمولاً از طریق ساکنین ساختمان یا صندوق شارژ ساختمان پرداخت میشود. با این حال، مستاجران در برخی موارد مسئولیت مستقیم نگهداری و تعمیرات اساسی سیستمهای مشترک ساختمان مانند آسانسور را ندارند. این مسئله معمولاً در توافقنامه اجاره مشخص میشود.
به طور کلی، آسانسور به عنوان یکی از اجزای مشترک ساختمان محسوب میشود و نگهداریهای اساسی بزرگ از مسئولیتهای مالک ساختمان است. این موضوع در قوانین و توافقنامههای اجاره مسکن تعیین شده و باید به دقت رعایت شود. به عنوان مثال در شرکت کیهان گستر مانا لیست نرخ و تعرفه سرویس اسانسور سال 1403 برای ساختمانهای مسکونی به شرح زیر است:
- برای 5 توقف = 300 هزار تومان
- برای 6 توقف = 360 هزار تومان
- برای 7 توقف = 420 هزار تومان
- برای 8 توقف = 480 هزار تومان
- برای 9 توقف = 540 هزار تومان
- برای 10 توقف = 600 هزار تومان
هزینه اسانسور برای هر طبقه در حیطه تعمیرات، با توجه به نوع تعمیر متفاوت است لذا میتوانید جهت اطلاع بیشتر روی لینک کلیک کنید.
نصب، سرویس و تعمیر آسانسور با شرکت کیهان گستر مانا
شرکت کیهان گستر مانا، با تجربه گسترده در زمینه نصب، سرویس و تعمیر آسانسور، به عنوان یکی از پیشروهای این صنعت شناخته میشود. این شرکت با داشتن تیم متخصص و متعهدی و با استفاده از تجهیزات مدرن و تکنولوژی روز، خدمات با کیفیت و ایمنی بالا را برای مشتریان خود ارائه میدهد.
با توجه به اهمیت خدمات سرویس و نگهداری آسانسور ، شرکت کیهان گستر مانا به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای انجام تعمیر فوری آسانسور معرفی میشود. با ارائه خدمات سرویس ماهانه، این شرکت به بهبود عملکرد و عمر مفید آسانسور کمک میکند و در عین حال از ایمنی و سلامت کاربران آسانسور نیز مراقبت خواهد کرد. با انجام بازرسیهای دورهای و تعمیرات لازم، شرکت کیهان گستر مانا به مشتریان خود اطمینان میدهد که آسانسور آنها همواره در وضعیت عملکرد ایده آل قرار دارد و هر گونه خطری برای کاربرانشان ایجاد نمیشود. به عبارت دیگر، با انتخاب این شرکت برای سرویس و نگهداری آسانسور، مشتریان مطمئن هستند که از بهترین خدمات و مراقبتها برخوردار خواهند بود.