قرنیز در واقع نواری از جنسهای مختلف در کناره دیوار و در قسمت انتهایی کفپوش داخلی ساختمانها یا اتاق هست.
قرنیز، علاوه بر زیبایی از انتشار نم، رطوبت روی دیوار و آسیب جلوگیری میکنه. قرنیز از دیوارها محافظت و مانع از ایجاد خراش و صدمه روی اون میشه.
قرنیز چوبی: چوب معمولا با توجه به طرحهای متنوعی که داره و گرما و صمیمیتی که به محیط میبخشه. معمولا بیش از سایر قرنیزها مورد توجه هست. (البته همه چیز وابسته به نظر صاحبخانه هست.)
قرنیز سنگی: علاوه بر ایجاد زیبایی، دیوارهای گچی از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار نیستند. از این رو به منظور جلوگیری از رسیدن رطوبت به اونها سنگ پلاک یا قرنیز سنگی مورد استفاده قرار میگیره. از بین تمام سنگها، سنگ مرمریت و سنگ تراورنن رایج ترین سنگهای ساختمانی هستند.
قرنیز پی وی سی: از مزایای این نوع قرنیز میتوان به قابل شستشو بودن، عدم ایجاد گرد و غبار ناشی از برشکاری در هنگام نصب، عدم پریدگی و آسیب دیدن گوشهها پس از نصب، اشاره کرد. این نوع قرنیز دارای فضای خالی در قسمت پشت میباشد که معمولا برای عبور دادن انواع سیم و کابل کاربرد دارد و شیوه نصب آن نیز متفاوت است.
قرنیز ام دی اف: با یه روکش پی وی سی ضدخش و با قابلیت شستشو با یه دستمال نمناک، امروز به محبوب ترین قرنیزها معروف است که در ابعاد و اندازههای مختلفی در بازار موجود هست که بهترین گزینه برای ست کردن با پارکت لمینت است.